EnBC3BCyC3BCkAkvaryumlar

Dünyanın En Büyük Akvaryumları

Büyük deniz canlılarını belgesel ekranlarından izlemek yerine, yerinde görebileceğiniz Dünyanın en büyük akvaryumları bulunuyor. Türkiye’de de Antalya Akvaryum gibi bazı devasa akvaryumlar var. Ama şimdiki galeride dünyanın en büyük akvaryumlarını göstereceğiz sizlere.

Dünyanın En Büyük Akvaryumları

Dünyanın çeşitli yerlerindeki bu akvaryumlar, köpek balıklarından tropik balık çeşitlerine kadar pek çok türü içlerinde barındırıyor. Jaws korku filmiyle bir dönemi, köpek balıklarından korkar hale getirdiler. Bu akvaryumlar, bu nedenle bazıları için biraz ürkütücü olabilir. Ama yine de yolunuz düşerse, dünyanın pek çok köşesinde görülmeye değer akvaryumlar bulunuyor. Bu akvaryumları sırayla, sizler için yazıyoruz.

Monterey Bay Akvaryumu

Amerika’nın Kaliforniya bölgesinde bulunan Monterey Bay Akvaryumu, 2 adet çok büyük su tankından oluşuyor. Bu tanklardan ilki, 10 metre yüksekliğe sahip ve 1.3 milyon litre su barındırıyor. Diğer tank ise dünyanın en büyük tek parça cam panosuna sahip. Bu tankın içerisinde 4,5 milyon litre su bulunuyor.

Monterey Bay Akvaryumu
Dünyanın En Büyük Akvaryumları

TurkuaZoo – İstanbul Sea Life Akvaryumu

TurkuaZoo, İstanbul Bayrampaşa’da yer alan bir akvaryum. Yeni adı İstanbul Sea Life Akvaryumu olan bu akvaryum, Türkiye’nin en büyük akvaryumu olarak dünyanın en büyükleri listesinde yer alıyor. 2009 yılının Ekim ayında hizmete giren akvaryum, 5 milyon litre su kapasitesine sahip. 80 metre uzunluğundaki su altı tüneli, 10 bin çeşit deniz canlısına ev sahipliği yapan akvaryumun, en ilgi çekici yanlarından birisi.

TurkuaZoo

L’Oceanografic

İspanya’nın Valencia şehrinde yer alan L’Oceanografic Akvaryumu, Avrupa’nın en büyük akvaryumu unvanına sahip. 7 büyük su tankının bulunduğu akvaryumda, 30’ar metrelik su altı tünelleri bulunuyor ve tüneller sayesinde su tankları birbirine bağlanıyor.

L'Oceanografic

Okinawa Churaumi Akvaryumu

Japonya’da bulunan Okinawa Churaumi Akvaryumu, Motobo kasabasındaki Ocean Expo Park içerisinde yer almaktadır. 2002 yılında hizmete giren bu akvaryumun 7,5 milyon metreküp su kapasitesi vardır. 22,5 metre genişliğinde ve 8,2 metre yüksekliğinde cam sayesinde akvaryum izlenebilmektedir.
Okinawa Churaumi Akvaryumu

Dubai Mall Akvaryumu

Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki Dubai Mall Akvaryumu, aynı zamanda dünyanın en büyük alışveriş merkezinde yer almaktadır. Alışveriş merkezinin tam ortasında bu devasa akvaryum, 10 milyon litrelik su kapasitesine sahiptir. Akvaryumda 33 bin çeşitli deniz canlısı yaşamaktadır.
Dubai Mall Akvaryumu

Georgia Akvaryumu

Amerika’nın Georgia eyaletinin başkenti olan Atlanta’da bulunan Georgia Akvaryumu, dünyanın en büyük akvaryumudur. 23 Kasım 2005 tarihinde açılan Georgia Akvaryumu, 23 milyon litrelik bir tanka sahiptir. İçerisinde 500 farklı türde 100.000’den fazla deniz canlısını barındıran akvaryum için İşadamı Bernard Marcus, 250.000.000 $ bağışlayarak büyük katkıda bulunmuştur. Akvaryumda balina köpek balığı, beyaz balina, manta ray ve şişe burunlu yunuslar büyük ilgi çekmektedir.

Georgia Akvaryumu

Batı Avustralya Akvaryumu

Avustralya’nın en büyük akvaryumu olma özelliğine sahip olan Batı Avustralya Akvaryumu’nun ana su tankı, 3 milyon litre su kapasitesine sahiptir. Belli bir ücret karşılığında dalış yapmanın mümkün olduğu bu akvaryum, 40 metre uzunluğa ve 20 metre genişliğe sahiptir.

Batı Avustralya Akvaryumu

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir