Bursa İznik Sansarak Kanyonu

Bursa’da gezilecek yerlerden biri, İznik ilçesi sınırları içerisinde yer alan Sansarak Kanyonu’dur. Sansarak Köyü’nde yer alan ve köyle aynı adı taşıyan bu kanyonu, Türkiye’de gizli cennetlerden biri olarak nitelendiriliyor.

7 kilometrelik bir trekking parkuruna sahip olan Sansarak, doğa yürüyüşü ve doğa fotoğrafçılığı yapmak isteyenler tarafından tercih ediliyor. Sansarak Köyü, Osmanlı zamanından kalma kerpiç evleri ve dar yolları ile tarih meraklılarını da cezbediyor. Sansarak Köyü’nde bulunan köy kahvesinde, odun ateşinde hazırlanan çaydan içebilirsiniz. Kanyon turuna başlamadan önce, köydeki tarihi evlerin arasında zamanda yolculuk yapıyorsunuz.

Doğa yürüyüşüne çıkmadan önce köyden gerekli erzakları almanız mümkündür. Trekking için genelde ziyaretçiler; kara fırında köy ekmeği, keçi peyniri, domates ve biberden oluşan menüyü tercih ediyorlar. Bu menünün köydeki ürünlerin oluşması ve tamamen organik olması, ziyaretçilerin tercih sebebini oluşturuyor.

El değmemiş tabiatı ile doğanın güzelliklerini içerisinde barındıran Sansarak, Türkiye’nin en zorlu parkurlardan birine ev sahipliği yapıyor. 7 kilometre uzunluğa sahip olan Sansarak Trekking Parkuru, yaklaşık 7 saatte tamamlanabiliyor. Ayrıca bu uzun yolculukta, yanınıza rehberlerin size eşlik etmesi gerekiyor. Kanyonun ortasından akan Karasu Deresi, ziyaretçileri bazen zorluyor bazen de serinlemeleri için bir alternatif oluyor.

Sansarak Kanyonu İznik
Sansarak Kanyonu İznik

Sansarak Kanyonu Trekking Turları ve Fiyatları

Bursa’dan ve İstanbul’dan İznik’te bulunan Sansarak’a turlar düzenleniyor. Kişi başı ortalama 300 TL’ye düzenlenen Sansarak Turları için İstanbul’dan sabah saatlerinde yola çıkılıyor. Dönüş ise akşam 22:00-23:00 gibi yapılıyor.

Sansarak Kanyonu’na düzenlenen turların programında, genellikle İznik ve civarı yer alıyor. İznik ve İznik Gölü, programın diğer noktalarını oluştururken asıl olarak Sansarak Kanyonu’na vakit ayrılıyor.

Sansarak Kanyonu Turu düzenleyen bazı firmalar ve telefon numaraları:

GeziciYAK: 0 212 238 51 07 (İstanbul)
Bukla: 0 212 245 06 35 (İstanbul)
Tamzara: 0 212 251 98 64 (İstanbul)

Sansarak Kanyonu’na Nasıl Gidilir ? Nerede ? Ulaşım

Sansarak Kanyonu’na gitmek için İznik ilçe merkezinden Bilecik-Osmaniye yönüne doğru devam ediyorsunuz. Yaklaşık 2 kilometre sonra, Sansarak tabelasından sola sapıyorsunuz. Bu yol üzerinden 20 kilometre kadar gittikten sonra Sansanak Kanyonu’na ulaşabilirsiniz. Yol boyunca İznik Gölü eşliğinde, keyifli bir yolculuk yapabilirsiniz. Kanyonun tam konumuna Google Maps üzerinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir