İstanbul Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi

İstanbul’da gezilecek yerlerden biri olan Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi, Türkiye’nin ilk ve tek uçurtma müzesidir. İstanbul Üsküdar’da yer alan Uçurtma Müzesi, sahile yakın bir konumdadır. Rengarenk uçurtmaların süslediği bu sıra dışı müze, özellikle çocukla birlikte gezilecek bir yer arayanlar için son derece idealdir.

İstanbul’un merkezi yerlerinden birinde bulunmasından dolayı rahatça ulaşım sağlanabilen Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi, özellikle çocuklar tarafından yoğun ilgi görüyor. Tabi çocukların yanında aileler de bu müzede keyifli vakit geçirerek, uçurtmaların arasında çocukluklarını yaşayabiliyor. Müze ziyareti sırasında uçurtmalar hakkında bilgilendiriliyorsunuz. Bazı uçurtmalar, alanın dar olmasından dolayı katlanmış şekilde duruyor. Ancak ziyaretçilere özel olarak paketlerinden çıkartılarak sergilenebiliyor. Okullar ve çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından sık sık müzeye ziyaretler düzenleniyor. Ayrıca müzede uçurtma yapma ve uçurma şansınız da bulunuyor.

Üsküdar Belediyesi Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi’nde birbirinden farklı uçurtmaları görebilir, uçurtmalar hakkında bilgiler alabilir, fotoğraf veya video çekebilir, uçurtmalarla ilgili tanıtım filmlerini izleyebilir, müzede yer alan çeşitli kitapları, dergileri, şiirleri, şarkıları inceleyebilir, kendi uçurtmanızı yapabilir ve müzede düzenlenen etkinliklere katılabilirsiniz.

İstanbul Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi
İstanbul Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi

Mehmet Naci Aköz Kimdir?

Müzenin adını taşıdığı Mehmet Naci Aköz, Uçurtmacılar Derneği Başkanlığı yapmaktadır. 2005 yılında açılan Uçurtma Müzesi’nin kurucularından ve yöneticilerinden olan Mehmet Naci Aköz, uçurtmalarla ilgili festivallere ve yarışmalara katılmış, küçüklüğünden beri ilgi duyduğu bu alanda birçok çalışma yürütmüştür. Müzede sergilenen uçurtmaların bir kısmı, Aköz’e aittir. Bu uçurtmalar, 1986 yılından günümüze kadar dünyanın çeşitli yerlerinden toplanarak sergilemeye konulmuştur.

Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücreti

İstanbul Uçurtma Müzesi, 10:00’da ziyaretçilere kapılarını açmaktadır. Müze ziyaret saati, 17:00’da sona ermektedir. Uçurtma Müzesi ziyareti için giriş ücreti ödemenize gerek yoktur. Ücretsiz olarak girilen müzede sergilenen uçurtmaların hangi ülkelerden geldiğini, kimin uçurtma bağışı yaptığı gibi bilgileri de bulabilirsiniz. Güncel ziyaret bilgileri ve etkinlik programı için ucurtmamuzesi.net adresini ziyaret edebilirsiniz.

Uçurtma Müzesi’ne Nasıl Gidilir ? Nerede ? Ulaşım

Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi, İstanbul Üsküdar’da Uncular Caddesi üzerindeki Bakıcı Sokak no 12’de yer almaktadır. Müzeye gitmek için kullanabileceğiniz çeşitli alternatifler vardır. Marmaray kullanarak müzeye gitmek için M5 sefer numaralı Kazlıçeşme-Söğütlüçeşme hattına binere Üsküdar İstasyonu’na ulaşabilirsiniz.

İETT otobüslerini kullanarak Uçurtma Müzesi’ne gitmek için ise aşağıdaki yer alan otobüs hatlarını kullanabilirsiniz.

Ahmediye Durağı için binebileceğiniz araçlar:

12C – Üsküdar – Üsküdar Hastanesi

12 – Üsküdar – Kadıköy

11V – Veysel Karani – Üsküdar

6 – Küçük Çamlıca – Bulgurlu – Üsküdar

9A – Atakent – Üsküdar

Üsküdar Otobüs Durağı için binebileceğiniz araçlar:

9Ç – Çekmeköy – Üsküdar

9Ş – S.Şahinbey – Üsküdar

9Ü – Demokrasi Caddesi – Üsküdar

9ÜD – S.Şahinbey – Dudullu – Ümraniye – Üsküdar

10A – Esatpaşa – Ataşehir – Yeditepe Üniversitesi

11F – Ferah Mahallesi – Altunizade – Üsküdar

11Ü – Ünalan Mahallesi – Üsküdar

11ÜS – Sultanbeyli – Üsküdar

Uçurtma Müzesi Telefon Numarası: 0 216 553 23 37

Şehirdeki turistik noktalar hakkında bilgi almak için İstanbul Gezilecek Yerler başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 yorum