Elazığ Hazarbaba Kayak Merkezi

Elazığ’ın kış turizminin önemli değerlerinden biri olan Elazığ Hazarbaba Kayak Merkezi, bölgenin önemli kış turizmi merkezlerindendir. Uludağ ve Erciyes gibi Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinin yanı sıra bir çok ilimizde kayak yapmaya uygun turistik alanlar bulunuyor. Bunlardan bir tanesi de Elazığ ilinde bulunan Hazarbaba Kayak Merkezi.

Elazığ’a bağlı Sivrice ilçesi sınırları içerisinde yer alan Elazığ Hazarbaba Kayak Merkezi, ilçenin güney kısmında yer alan ve 2.347 metre yüksekliğe sahip olan Hazarbaba Dağı’nın eteklerindedir. Kayak merkezi içerisinde pistler, telesiyej ve kafeterya gibi hizmetler sunulmaktadır. Telesiyej uzunluğu 1100 metre olan ve mekanik tesisleri sayesinde kaliteli bir şekilde hizmet sunan Hazarbaba Kayak Merkezi, kış sezonunda Elazığ’ın en fazla ziyaret edilen turistik yerlerinden biri olmaktadır.

Elazığ Hazarbaba Kayak Merkezi

Hazar Gölü manzarası eşliğinde kayak yapabileceğiniz kayak merkezi, Hazarbaba Dağı’nın 1850 metre yüksekliğindeki noktaya inşa edilmiştir. 1999 yılında hizmet vermeye başlayan Hazarbaba Kayak Merkezi, yoğun kar yağışı aldığı dönemlerde ortalama 3 metrelik bir kar kalınlığına ulaşmaktadır.

Toplamda 8 adet kayak pisti bulunan Hazarbaba Kayak Merkezi, hem amatör hem de profesyonel kayakçılar için uygun bir yerdir. Bölgedeki pistlerin toplam uzunluğu, yaklaşık 3 kilometre kadardır. Hazarbaba’da kayak sezonu ne zaman açılıyor diye soracak olursanız; Aralık ayında başlayan kayak sezonu, Mart ayının sonlarına kadar sürmektedir.

Elazığ Hazarbaba Kayak Merkezi
Elazığ Hazarbaba Kayak Merkezi

Elazığ Hazarbaba Kayak Malzemeleri Fiyatları Ne Kadar ?

Peki Hazarbaba Kayak Merkezi ücretleri ne kadar? Kayak malzemelerini kiralama ve diğer aktivitelerin fiyatı nedir? Sorularının cevaplarına göz atalım bir de çocuklarım. Kayak merkezine giderken kendi ekipmanlarınızı götürebileceğiniz gibi, Hazarbaba’da kayak malzemesi kiralama şansınız da bulunmaktadır. Zaten bir çok ziyaretçi, kayak malzemelerini satın almak yerine kiralama yolunu tercih ediyor.

Günlük Kayak Takımı Kiralama Ücreti: 150 TL
Çocuk Kızağı Kiralama Ücreti: 75 TL
Kar Motoru (Jet Snow) Kiralama Ücreti: 120 TL (10 Dakikası)
Telesiyej Kullanım Ücreti: 100 TL (Günlük)

Hazarbaba Kayak Merkezi
Elazığ Hazarbaba Kayak Merkezi

Elazığ Hazarbaba Kayak Merkezi Otelleri / Konaklama

Hazarbaba Kayak Merkezi’nde konaklama işletmesi bulunmadığı için, bölgeye 6 kilometre mesafedeki Hazar Gölü’nün çevresinde bulunan 2 adet oteli tercih etmeniz gerekmektedir. Günlük ihtiyaçlarınızı kayak merkezinden karşılayabilirsiniz fakat kalmak isterseniz, Hazar Gölü’ndeki Mavigöl Otel veya Turpol Otel’i tercih etmelisiniz.

Elazığ Mavigöl Otel

Mavigöl Otel, 100 yatak kapasitesi ile Hazar Gölü’nün bulunduğu mevkide hizmet vermektedir. Kış sezonunda otelden kayak malzemesi kiralama imkanı sunulmaktadır ve otelin kayak merkezine uzaklığı 6 kilometredir.

Elazığ Mavigöl Otel Adresi: Mavigöl Otel Güney Köyü – Sivrice/ ELAZIĞ
Elazığ Mavigöl Otel Telefon Numarası: 0 424 425 10 20

Elazığ Turpol Otel

Hazar Gölü’nün bulunduğu yerdeki bir diğer otel olan Turpol, 150 yatak kapasitesiyle hizmet vermektedir. Buradan kayak merkezine 6 kilometrelik bir yol bulunmaktadır ve günübirlik olarak rahatça ulaşım sağlayabilirsiniz.

Elazığ Turpol Otel Adresi: Turpol Oteli Güney Köyü – Sivrice/ ELAZIĞ (Diyarbakır Yolu 25. Km)
Elazığ Turpol Otel Telefon Numarası:  0 424 425 11 00

Elazığ Hazar Gölü Otelleri
Elazığ Hazarbaba Kayak Merkezi

Elazığ Hazarbaba Kayak Merkezi’ne Nasıl Gidilir ? Nerede ? Ulaşım

Hazarbaba Kayak Merkezi, Elazığ şehir merkezine 36 kilometre ve Sivrice ilçe merkezine 6 kilometre uzaklıktadır. Kayak merkezine ulaşım sağlanan yol, kış sezonunda turizmin aksamaması için sürekli olarak temizlenmektedir. Havaalanına 22 kilometre, demiryolu hattına ise 5 kilometre uzaklıktaki kayak tesisine kolay bir şekilde ulaşım sağlanabilmektedir. Sivrice ilçesinden araç kiralayarak veya taksi ile kayak merkezine ulaşabilirsiniz.

Bölgedeki bir başka turistik nokta için Elazığ Golan Kaplıcaları başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir