Kos Adası Plajları

Ege Bölgesi’nin karşı kıyısında yer alan Kos Adası plajlarını bu yazıda sizin için derledik. Bodrum Yarımadası’nın hemen karşısında, yaklaşık 8 mil uzaklıkta yer alan Kos Adası, bir çok Yunan Adası’nda olduğu gibi plajlarıyla öne çıkan bir turizm bölgesi.

Kos Adası Plajları

Türkçe adı İstanköy olan Kos Adası, Yunanistan’ın 12 Adalar Vilayeti’ne bağlı adalardan bir tanesi. Kos Adası, aslında antik kalıntıları ile ön plana çıkıyor. Meropis ve Nymphsea olarak da adlandırılan Kos, yaz turizminin canlı geçtiği bölgelerden biridir.

Kos Paradise Plajı

Adanın en popüler plajı neresi derseniz hiç şüphesiz size paradise plajı derim. Diğer adı Kardamena plajı olan bu güzel plaj bir dönem küçük bir balıkçı kasabasıymış. Kilometrelerce uzun ve bembeyaz bir kumdan oluşan plajı buraya turistleri mıknatıs gibi çekmektedir.

Pradise Plajının etrafında beach kafeler var. Eğer bu beach kafelerden birinde bir şeyler yer ya da içerseniz kumsalda o kafenin önünde yer alan şemsiye ve şezlonglardan ücretsiz olarak faydalanabiliyorsunuz.

Kumsal önünde yer alan beach kafelerde mantık hep aynı beğendiğiniz ve hoşuna giden herhangi bir tanesini tercih edip hem bir şeyler yiyebilir hem de denize girebilirsiniz. Ortam oldukça güzel ve keyifli.

Kos Adası Plajları: Paradise Plajı
Kos Adası Plajları: Paradise Plajı

Kos Tam Tam Plajı

Kos plajları arasında popüler olanlardan biri de TamTam Plajı’dır. Kos Adası’nın tercih edilen plajlarından olan Tam Tam Plajı, Mastichari kasabasının sahilinde yer almaktadır. Tam Tam Beach, Kos şehir merkezine yaklaşık yarım saat mesafededir.

Kos Adası Plajları: Tam Tam Plajı
Kos Adası Plajları: Tam Tam Plajı

Kos Kefalos Plajı

Sahile yakın konumda yer alan beyaz evleriyle meşhur olan Kefalos Plajı, Kos Adası’nın en temiz sahillerindendir. Kos Adası’nın güneybatısında yer alan Kefalos Plajı’nın hemen arka kısmında klasik beyaz Yunan evlerini görebilirsiniz. Ayrıca plajdan yüzerek Agia İoannis Manastırı’nın bulunduğu adaya ulaşabilirsiniz.

Kos Adası Plajları: Kefalos Plajı
Kos Adası Plajları: Kefalos Plajı

Kos Tigaki Plajı

Kos Adası’ndaki bilinen ve sıkça tercih edilen plajlardan bir tanesi de Tigaki Plajı’dır. Tigaki Plajı, Kos Limanı’na 10 kilometre kadar mesafededir. Limanın kuzey yönüne düşen Tigaki Plajı, uzun ve temiz bir kumsala sahiptir.

Tigaki Plajı’nın en önemli özellikleri uzun bir plaj olması ve plajın beyaz tanecikli kumlu yapısıdır. Bununla beraber plajın denizi de son derece berrak bir görünüme sahiptir.

Kos Adası Plajları: Tigaki Plajı
Kos Adası Plajları: Tigaki Plajı

Kos Lambi Plajı

Lambi Plajı, Kos merkezine vardığınız zaman uzak mesafelerdeki plajlara gitmek istemeyenler için, en uygun seçenektir. Kos yerleşim merkezine bir kaç kilometre uzaklıktaki Lambi Plajı, Kos merkezine en yakın plaj olarak bilinmektedir.

Kos Limanı’nından düzenli olarak yapılan otobüs seferleri ile Lambi Plajı’na kısa sürede, kolayca ulaşabilirsiniz. Kos’un diğer plajlarında olduğu gibi ince kumlu bir plaj yapısına sahip olan Lambi’de bir de yel değirmeni bulunmaktadır.

Kos Adası Plajları: Lambi Plajı
Kos Adası Plajları: Lambi Plajı

Kos Marmari Plajı

Kos Adası’nın kuzey kıyılarında yer alan plajlarında biri olan Marmari Plajı, diğer Kos kumsalları gibi ince kumludur ve uzun bir sahil şeridine sahiptir. Şezlong ve şemsiye gibi hizmetlerden yararlanabileceğiniz Marmari Plajı, diğer plajlara göre daha hareketli ve kalabalık bir plajdır.

Marmari Plajı’nda su sporları ile ilgili aktivitelere katılabilirsiniz. Kano, banana, jetski gibi çeşitli su oyunları aktiviteleri mevcuttur. Marmari Plajı’nın popüler olmasını sağlayan diğer bir etken ise çevrede bir çok geleneksek Yunan tavernasının bulunmasıdır. Bununla beraber yeme-içme için de kafe ve restoranlar bulunmaktadır.

Kos Adası’nda konaklama için tercih edilebilecek yerlerden biri olan Marmari Plajı çevresinde pek çok otel alternatifi bulunmaktadır.

Kos Adası Plajları: Marmari Plajı
Kos Adası Plajları: Marmari Plajı

Kos Therma Plajı

Therma Plajı, Kos’un ilgi çekici plajlarından bir tanesidir. Adından da tahmin edebileceğiniz gibi, bölgede termal su bulunmaktadır. Plajın hemen başlangıç kısmında, kayalarla etrafı çevrelenmiş küçük bir havuzcuk bulunmaktadır. Bu havuzdan çıkan sıcak termal su, Therma Plajı’nda denizle buluşmaktadır.

Therma Plajı, Kos Limanı’na 10 kilometre uzaklıktadır. Bir doğa güzelliği olan bu plajda, şezlong ve şemsiye gibi hizmetler yoktur.

Kos Adası Plajları: Therma Plajı
Kos Adası Plajları: Therma Plajı

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir