Bursa Keramet Köyü Kaplıcası Hakkında Bilgi

Bursa’da gezilmesi gereken doğa güzelliklerinden biri olan Bursa Keramet Köyü Kaplıcası, Orhangazi ilçesine yaklaşık 18 kilometre uzaklıktaki Keramet Köyü’nde yer almaktadır.

Keramet Ilıcası olarak da bilinen bu bölge, İznik Karayolu’na oldukça yakındır. Doğal bir sit alanı olma özelliğini taşımaktadır. Keramet Ilıcası, sağlık açısından son derece faydalı sulara sahiptir. Bölgenin turizm değerinin son zamanlarda artmasıyla birlikte, bölgeye gelen turist sayısında da ciddi bir artış olmaktadır.

Keramet Köyü’nde bulunan bu kaplıcanın sağlık açısından iyi geldiği noktalar, özellikle cilt ve deri hastalıklarıdır. Doğal bir havuz görünümünde olan bu kaplıca, yüzeyinden yükselen buharlarla dikkat çekmektedir. Kaplıca suyu ortalama 30 derece sıcaklığa sahip olduğu için, kış aylarında dahi yerli ve yabancı turistler tarafından tercih edilen bir yerdir.

Yaz kış hizmet veren Keramet Kaplıcası’nda piknik alanları da bulunuyor. Özellikle hafta sonlarında hem piknik yapmak hem de sıcak suda yorgunluk atmak için son derece ideal bir yer. Ortalama 1-2 metre derinliğe sahip kaplıcanın etrafında oturma alanları, park yeri, soyunma odası, piknik masaları ve tuvalet bulunuyor. Oldukça uygun bir ücret karşılığından kaplıcaya girebiliyorsunuz. Ayrıca yaklaşık 200 metre ötedeki İznik Gölü, bölgenin en çok turist çeken yerlerinden biri.

Bursa Keramet Köyü Kaplıcası
Bursa Keramet Köyü Kaplıcası

Bursa Keramet Köyü Kaplıcası Nerede? Nasıl Gidilir? Ulaşım

Keramet Kaplıcası; Yalova şehir merkezine 36 kilometre, Bursa şehir merkezine 63 kilometre, Bursa Orhangazi ilçe merkezine ise 16 kilometre uzaklıktadır. Bölgenin tam konumuna Google Maps bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Yalova tarafından geliyorsanız Bursa yolu üzerinden Orhangazi ilçe merkezine ulaştıktan sonra şehir merkezindeki ışıklardan sola doğru (İznik yönüne) sapıyorsunuz. Bu güzergahı takip ederek Keramet Mahallesi’ni geçtikten sonra Ilıca tabelasını görebilirsiniz.

Bursa yönünden geliyorsanız, Yalova yolunu kullanarak Orhangazi’ye geliyorsunuz. İlçe merkezindeki ışıklardan sağa doğru (İznik Gölü yönüne) gittiğiniz zaman Keramet Mahallesi’ni geçtikten sonra kaplıca tabelalarını görebilirsiniz.

Şehirdeki bütün turistik noktaları görüntülemek için Bursa Gezilecek Yerler başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 yorum