Adana’da Muzlu Süt Keyfi: Kazım Büfe

Adana’ya geldiyseniz ve soğuk bir şeyler içmek istiyorsanız uğramanız gereken en önemli hatta kesin gidilmesi gereken yerlerden biri de Kazım Büfe’dir. Adana’dan buraya uğramadan ayrılıyorsanız sizi Adana’ya bağlayacak olan en önemli yeri atlıyorsunuz ya da atladınız demektir. Birçok kafe ve restoran olmasına karşın insanlar bu lezzetli yiyecek ve içecekler yapan büfeyi tercih etmektedir. Oldukça güler yüzlü mütevazi bir büfedir. Yaptıklarına sanat demek lazım çünkü burada yakaladığınız o lezzeti ve damak tadını başka bir yerde bulacağınızı sanmıyorum. Burada ayrı bir el ve tarif lezzeti var diyebiliriz. Alt tarafı portakal suyu veya muzlu süt deyip geçmeyin attığınızda farkı fark edeceksiniz.

Kazım Büfe, 1993 yılında açıldı. Şuanda Seyhan’daki Gazi Paşa bulvarında bulunmaktadır. Kazım Büfe denince şüphesiz akla insanda inanılmaz bir müptelalık yaratan muzlu süt gelmektedir. Adana’nın insanları kavuran yaz aylarında kendi eşsiz tarifiyle buz gibi muzlu sütü içmek insanı öyle rahatlatmaktadır ki bir anda olsa ferahlamış olursunuz. Bu lezzeti tattıktan sonra hangi şehirde olursanız olun Adana’ya sadece buradaki içecekleri tatmak için bile gelmek isteyeceksiniz.

Adana Kazım Büfe
Adana Kazım Büfe

Adana’nın En Meşhur Büfesi: Kazım Büfe

Herkesin favori olarak denediği muzlu süt tabi ki vazgeçilmezdir ama bunun yanında portakal suyu ve tost ya da yengeni tatmakta ayrı bir damak tadı ayrı bir zevktir. Bunun yanında deneyebileceğiniz daha birçok özel içecek mevcuttur. Şalgamın hasını burada içer ve Adana’ya geldiğinizin farkına varırsınız. Gerçek vişne suyunu burada tadabilirsiniz. Siz sipariş verin ve siparişiniz gözünüzün önünde hazırlansın. Bu yüzden hijyen ile ilgili bir problemde çekeceğinizi sanmıyorum.

Adana Muzlu Süt
Adana Muzlu Süt

Adana Kazım Büfe’ye Nasıl Gidilir? Nerede? Ulaşım

Çarşıda karnınızı doyurmuş ve üzerine de soğuk bir şeyler içmek istiyorsanız Kazım Büfe’ye gitmek bir kaç otobüs değiştirecek olmanıza rağmen çok kolay. Çarşıdan Topel durağına giden dolmuşlara binip Topel durağında inin ve Topel dolmuşlarından Gazi Paşa’ya giden dolmuşa bindikten sonra Gazi Paşa’daki çocuk parkında indikten çocuk parkının köşesine deki yere kafanızı kaldırıp baktığınızda görebilirsiniz.

Detaylı bilgi için kazimbufe.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz. Şehirdeki diğer turistik yerleri öğrenmek için Adana Gezilecek Yerler başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 yorum