adana giris gorsel 2

Adana Gezilecek Yerler

Adana gezilecek yerler listesinin sayısı, şehrin kültürel ve tarihi değerlerinden dolayı bir hayli fazladır. Adana’da gezilecek yerler listesi hazırlarken bu listeye özellikle tarihi yerleri dahil edebilirsiniz.

Çukurova Bölgesi’nde bulunan Adana, 2 milyonu aşan nüfusu ile Türkiye’nin en kalabalık altıncı şehri olma özelliğine sahiptir. Seyhan Nehri üzerinde bulunan Adana şehir merkezi, Akdeniz’e yaklaşık 30 kilometre uzakta kalmaktadır. Karataş ve Yumurtalık (Ayaş) ilçeleri ise Adana’nın Akdeniz ile bağlantısını sağlayan şehirlerdir ve yöre halkı yaz döneminde buradaki plajlardan yararlanmaktadır. Ceyhan ilçesinin de Akdeniz ile küçük bir bağlantısı vardır ve burada ticari amaçlı liman bulunmaktadır. Mersin, Osmaniye ve Hatay illerini de kapsayan Çukurova’nın merkezinde bulunan Adana, tarih boyunca tarıma uygun yerleşim yerleri nedeniyle sıkça tercih edilmiştir.

YouTube video

Adana Gezilecek Yerler

Güzel bir tatilin olmazsa olmazı ”yemeklerdir” diyenlerin birçok seçenek bulacağı Adana, gezilecek yerleriyle de ön plana çıkmaktadır. Müzelerden tarihi alanlara, camilerden doğal güzelliklere kadar Adana’da gezilecek yerler bir hayli fazladır. Adana’da oldukça büyük bir şehir olduğu için kısıtlı zamanda gezecekseniz Adana araç kiralama seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz. Adana gezilecek yerler listesindeki alt kısımdaki listeden öğrenebilirsiniz.

Adana Gezilecek Yerler
Adana Gezilecek Yerler

Adana Müzeleri

Adana’da tarihi müzelerden modern müzelere kadar birçok gezilecek müze bulunmaktadır. Arkeoloji Müzesi, Etnografya Müzesi, Atatürk Müzesi ve Misis Mozaik Müzesi şehrin eski müzelerindendir. Bununla beraber Fotoğraf Müzesi, Sinema Müzesi ve Edebiyat Müzesi gibi farklı müzeler de Adana’da bulunmaktadır.

Adana Arkeoloji Müzesi

1924 yılında kurulan Adana Arkeoloji Müzesi, Cumhuriyet tarihinin en eski müzelerinden biri olma özelliği taşımaktadır. Adana ve Çukurova bölgesindeki tarihi eserlerin sergilendiği müzede 17 binden fazla eser ve 26 binden fazla sikke bulunmaktadır. 2017 yılında yeni binasına taşınan Adana Arkeoloji ve Mozaik Müzesi, günümüzde dev bir müze kompleksinin içerisinde yer almaktadır.

adana arkeoloji muzesi
Adana Arkeoloji Müzesi

Misis Mozaik Müzesi

Adana’nın merkez ilçesi Yüreğir’de bulunan Misis Mozaik Müzesi, başta Hitit olmak üzere birçok kültürden izler taşımaktadır. Misis Antik Kenti’nden çıkartılan eserlerin sergilendiği müzede birbirinden güzel mozaik eserler dikkat çekmektedir.

Adana gezilecek yerler listesindeki müze hakkında detaylı bilgi almak için Adana Misis Mozaik Müzesi başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Adana Misis Mozaik Muzesi
Misis Mozaik Müzesi

Mehmet Baltacı Fotoğraf Müzesi

Her alanda tarihe ışık tutan ve milli mücadelenin de önemli merkezlerinden biri olan Adana, Mehmet Baltacı Fotoğraf Müzesi ile de çoğu tarihi olmak üzere 10000 civarında Adana fotoğraflarına yer vermektedir. Müze 2005–2006 yılları arasında Adana Valiliği İl özel idaresinin, Adana Valisi Abidin Paşa’nın 1881-1983 tarihleri arasında Askeri Rüştiye olarak yaptırdığı binayı alarak restore ettirmesiyle buraya açılmıştır.

Adana gezilecek yerler listesindeki müze hakkında detaylı bilgi almak için Adana Fotoğraf Müzesi başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Adana Mehmet Baltaci Fotograf Muzesi
Mehmet Baltacı Fotoğraf Müzesi

Karacaoğlan Edebiyat Müzesi

Kitapların okuyucularıyla buluştuğu sıcak kültürel bir mekân olan Karacaoğlan Müzesi, Adana’nın Seyhan ilçesinde Mestanzade mahallesinde bulunan 90 yıllık tarihi bir konağın Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından alınıp restore edilmesiyle hizmet vermeye başlamıştır.

Adana gezilecek yerler listesindeki müze hakkında detaylı bilgi almak için Adana Karacaoğlan Edebiyat Müzesi başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Adana Karacaoglan Edebiyat Muzesi
Karacaoğlan Edebiyat Müzesi

Atatürk Müzesi

Atatürk Müzesi, Atatürk’ün 15 Mart 1923’te eşi ile birlikte Adana’ya geldiğinde kaldığı yerdir. Ramazanoğolları’ndan Suphi Paşa’ya ait olan bu bina Atatürk Bilim ve Kültür Müzesi Koruma ve Yaşatma Derneği’nce Kolordu Bedrettin Demirel’in öncülüğünde ve halkın desteği ile kamulaştırılıp restore edilmesiyle yapılan ve 1981 yılında Müze Müdürlüğü’ne bağlı bir müze kimliğinde hizmete açılmıştır.

Adana gezilecek yerler listesindeki müze hakkında detaylı bilgi almak için Adana Atatürk Müzesi başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Adana Ataturk Muzesi
Atatürk Müzesi

Yeşiloba Şehitliği Müzesi

Yeşil Oba Şehitliği Müzesi de zorlu savaş döneminin kısmen de olsa anlatıldığı, tarihin yeni nesillere aktarılmasında önemli bir yeri olan müzelerden birisidir. Yeşil Oba Şehitliği Müzesinde yaklaşık 100 tane heykel yapılarak bu kurtuluş mücadelesi temsili olarak anlatılmaktadır. Herkesin mutlaka gezmesi gereken bir müzedir dediğimiz Yeşil Oba Şehitliği Müzesi her köşesinde sizleri milli mücadele dönemine götürmektedir.

Adana gezilecek yerler listesindeki müze hakkında detaylı bilgi almak için Adana Yeşiloba Şehitliği Müzesi başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Adana Yesiloba Sehitligi Muzesi
Yeşiloba Şehitliği Müzesi

Adana’daki Tarihi Yerler

Adana bölgesindeki arkeolojik bulgular, bölgenin tarihinin Paleolitik Çağ’a kadar uzandığını göstermektedir. Seyhan ve Ceyhan nehirlerinin deltasındaki sulak ve verimli araziler, bölgeyi tarih boyunca cazip bir yer haline getirmiştir. Antik geçmişte farklı uygarlıklara ev sahipliği yapan şehir, Orta Çağ’da ise Araplar tarafından ele geçirilmiş ve sonrasında Bizans kontrolüne geçmiştir. Adana’da tarihi yerler birçok uygarlığın izlerini taşımaktadır.

Büyük Saat

Adana şehir merkezinde, Seyhan ilçesinde bulunan Büyük Saat Kulesi, 32 metrelik uzunluğu ile Türkiye’nin en büyük saat kulesi olma özelliğine sahiptir. Osmanlı Dönemi’nde ülkemizin birçok yerinde rastlanan tarihi saat kulelerinden biri olan yapının inşasına 1882 yılında başlanmıştır. İnşaatı oldukça uzun süren Büyük Saat Kulesi, Fransızların Adana’yı işgali sırasında tahrip edilmiştir. Yapı, geçirdiği uzun tarihsel sürece rağmen yapılan restorasyonların da yardımıyla günümüzde sağlam bir şekilde gezilecek yerlerden biri haline gelmiştir.

Adana gezilecek yerler listesindeki yapıyla ilgili detaylı bilgi için Adana Saat Kulesi başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

AdanaBC3BCyC3BCkSaatKulesi
Büyük Saat

Taş Köprü

Adana denildiği zaman akla ilk gelen yapılardan biri Taşköprü’dür. Yakın zamana kadar trafiğe açık olması nedeniyle ”Dünyada trafiğe açık olan en eski köprü” unvanına ulaşmış olan bu köprünün tarihi, Roma Dönemi’ne kadar uzanmaktadır. Adana görülecek tarihi yerlerden ve yapılardan biri olan Taş Köprü, geçirdiği çeşitli restorasyon çalışmalarıyla birlikte Seyhan Nehri’nin üzerinde günümüze kadar ulaşabilmiştir.

Adana gezilecek yerler listesindeki yapı hakkında detaylı bilgi almak için Adana Taş Köprü başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Adana Tas Kopru
Taş Köprü

Kazancılar Çarşısı

Adana şehir merkezinde, Büyük Saat’in hemen yanında bulunan Tarihi Kazancılar Çarşısı, geleneksel Anadolu kapalı çarşılarının güzel bir örneğidir. Tarih boyunca kazancılar ve bakırcıların hizmet verdiği çarşı, günümüz ihtiyaçları doğrultusunda farklı dükkanlara da ev sahipliği yapmaktadır. Adana merkezde lezzetli bir kebap veya ciğer yemek için bu civardaki lokantaları tercih edebilirsiniz.

tarihi kazancilar carsisi adana
Kazancılar Çarşısı

Adana Tren Garı

1912 yılında hizmete giren Adana Garı, Adana-Mersin ve Adana-Kurtalan Demiryolu başlangıç noktasıdır. Adana’nın merkez ilçesi Seyhan’da bulunan gar, Adana’nın tarihi simgelerinden biri olarak ayaktadır. Hala seferlerinde yapıldığı gar, eski önemini kaybetmesine rağmen gelen turistlerin fotoğraf çektirdiği bir yerdir. Yaklaşık 450 metrekarelik bir alanı kaplayan garın önünde ise Uğur Mumcu Meydanı bulunmaktadır.

adana tren gari
Adana Tren Garı

Bahri Paşa Çeşmesi

Bahri Paşa Çeşmesi, dönemin Adana Valisi Bahri Paşa tarafından 1901 yılında Sultan II.Abdülhamid’in tahta çıkışının 25.yılı kutlamaları yaptırılmıştır. Adana gezilecek yerler listesindeki Adana Atatürk Parkı’nın içerisinde bulunan çeşme, 1952 yılında Atatürk Caddesi’ndeki yol genişletme çalışmalarından dolayı yıkılmıştır. Orijinal kitabesi müzeye kaldırılan Bahri Paşa Çeşmesi, dönemin Adana Valisi R.Birsin Özen’in çabalarıyla Mimar Zeynep Çavuş oğlu tarafından tekrar inşa edilmiştir.

adana bahri pasa cesmesi
Bahri Paşa Çeşmesi

Varda (Alman) Köprüsü

Adana’nın Karaisalı ilçesindeki Hacıkırı Mahallesi’nde yer alan Varda Köprüsü, Berlin-Bağdat demiryolunun yapımı kapsamında inşa edilmiştir. 1900’lü yıllarında başında yapımına başlanan köprü, 200 metre uzunluğunda ve 100 metre yüksekliğindedir. Önemli bir tarihi eser olan Varda Köprüsü, Almanlar tarafından inşa edildiği için Alman Köprüsü olarak da adlandırılmaktadır. 2012 yılında yayınlanan James Bond ”Skyfall” filminde de kullanılan Varda Köprüsü, Adana’nın öne çıkan tarihi yapılarındandır.

varda alman koprusu adana
Varda Köprüsü

Misis Antik Kenti

7.000 yıllık bir tarihe sahip olan Misis Antik Kenti, Adana’da gezilecek tarihi yerlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Ceyhan Nehri’nin kıyısında bulunan kent, dönemin önemli şehirlerinden biri olarak yıllar boyu ayakta kalmıştır. Kurucusuna dair kesin izler bulunmaya şehrin, Truva kahramanlarından Mospos tarafından kurulduğu iddia edilmektedir. Misis Antik Kenti; Hitit, Makedonya, Slevkos İmparatorluğu, Asurlar, Roma, Bizans, Memlükler, Selçuklu ve Osmanlı’dan kültürel izler taşımaktadır.

misis antik kenti
Misis Antik Kenti

Anavarza Antik Kenti

Adana şehir merkezine 70 kilometre uzaklıktaki Anavarza Antik Kenti, Kozan ilçesinin Dilekkaya Köyü’nde bulunmaktadır. Antik kentte bulunan Anavarza Kalesi, 200 metrelik bir kayanın üzerinde yer almaktadır ve tarih boyunca yaşanan savaşlardan dolayı büyük zarar görmüştür. Tarihi M.Ö. 1.yüzyıla kadar uzanan Adana gezilecek yerler listesindeki Anavarza Antik Kenti, neokoros ve metropolis ünvanları da almıştır.

anavarza antik kenti adana
Anavarza Antik Kenti

Adana’daki Camiler ve Türbeler

Adana’da cami denildiği zaman akla ilk olarak Sabancı Merkez Camii gelmektedir. Modern bir yapı olan ve yakın tarihte yapılan Adana gezilecek yerler listesindeki Sabancı Merkez Camii, Merkez Park ile birlikte Adana’nın en bilinen yapıları arasındadır. Adana’da hüküm süren Ramazanoğulları ve Osmanlı dönemine ait olan camiler, genellikle Seyhan ilçesinde toplanmıştır.

Sabancı Merkez Camii

Seyhan Nehri’nin kıyısında bütün heybeti yükselen Sabancı Merkez Camii, Adana’nın en büyük camisi olmakla kalmıyor aynı zamanda Orta Doğu’nun en büyük camilerinden birisi olma özelliğini taşıyor. Bir önceki sırada tanıttığımız Adana Merkez Park içerisinde bulunan bu büyük camide Sabancı adının bulunmasının nedeni, Sabancı ailesinin bu caminin inşaatına verdiği desteklerdir. Adana’nın simgelerinden biri haline gelmiş olan cami, dış görüntüsü ile Sultan Ahmet Cami’ni andırmaktadır.

Adana gezilecek yerler listesindeki yapı hakkında detaylı bilgi almak için Sabancı Merkez Camii başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

adana merkez camii
Sabancı Merkez Camii

Ulu Camii

Hemen hemen Türkiye’nin her şehrinde Ulu Camii adında bir ibadethane bulunmaktadır. Genellikle isimleri Ulu Camii olmasa bile, tarihten gelen bir alışkanlık ile yöre halkı şehirdeki en büyük camiyi bu isimli anmaktadır. Adana Ulu Camii de bunlardan bir tanesidir. Asıl adı Ramazanoğulları Camii olan bu tarihi yapı, 1507 yılında inşa edilmiştir. Ramazanoğulları Dönemi’nden kalan bu tarihi caminin yapımına dönemin ünlü beylerinden olan Halil Bey tarafından başlanmış ve oğlu Piri Mehmed Paşa tarafından tamamlanmıştır.

Adana gezilecek yerler listesindeki yapı hakkında detaylı bilgi almak için Adana Ulu Camii başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Adana Ulu Camii 3
Ulu Camii

Yağ Camii

Saint Jacque adına yaptırılan bir Haçlı Kilisesi olan yapı, 1501 yılında Ramazanoğlu Halil Bey tarafından camiye çevrilmiştir. Sade bir mimariye, anıtsal bir kapıya sahip olan Yağ Camii, eskiden önünde yağ pazarı kurulduğu için bu isimle anılmıştır. Adana gezilecek yerler listesindeki Yağ Camii, Adana’nın merkez ilçesi Seyhan’da Alidede Mahallesi’nde yer almaktadır.

adana yag camii
Yağ Camii

Köprüköy Yeşil Camii

Sarmaşıkların sardığı minarenin görüntüsü, Köprüköy Yeşil Cami’ne davet ediyor adeta. Adana’da gezilecek bir ibadethane olan Yeşil Camii, asıl adı Köprüköy Camii olmasına rağmen halk arasında bu isimle anılıyor. Nedeni ise caminin görüntüsünü görür görmez anlaşılıyor aslında. Camiyi kaplayan yeşillikler, buraya oldukça farklı bir hava katmakla kalmamış aynı zamanda adını basın aracılığı ile tüm Türkiye’ye duyurmuş. Biz de bu popüler gezi yerini listemize ekledik.

Adana gezilecek yerler listesindeki camiyle ilgili detaylı bilgi için Adana Köprüköy Yeşil Camii başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Adana Koprukoy Yesil Camii
Köprüköy Yeşil Camii

Çoban Dede Türbesi ve Parkı

Halk arasında Çoban Dede Tepesi olarak bilinen Çoban Dede Türbesi ve Parkı, Adana’da gezilecek görülecek yerlerden bir tanesidir. Adana şehir merkezindeki park, yüksek bir tepe üzerinde bulunmaktadır ve Seyhan manzarasının en güzel izlendiği yerlerden bir tanesidir. Bölgede çobanlık yapmış ve halk arasında bir efsane haline gelmiş Çoban Dede’nin türbesinin etrafında geniş bir park alanı bulunmaktadır. Buraya gelen ziyaretçiler, ya türbede adak adıyor yada yeşil alanın keyfini çıkartıyorlar. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla beraber parkta oturma alanlarının yanında kuş kafesleri de inşa edilmiştir.

Adana gezilecek yerler listesindeki türbeyle ilgili detaylı bilgi için Adana Çoban Dede Türbesi ve Parkı başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Adana Coban Dede Turbesi Parki
Çoban Dede Türbesi ve Parkı

Adana Doğal Güzellikler

Çukurova’nın eşsiz doğasının ortasında bulunan Adana, doğal güzellikleriyle de turizm değerini artırmaktadır. Adana şehir merkezine en yakın konumdaki doğal güzellik, Seyhan Baraj Gölü’dür. Şehrin önemli noktalarından biri olan Seyhan Baraj Gölü, hem Adanalılar hem de şehre gelen turistler için oldukça güzel bir manzara sunmaktadır.

Atatürk Parkı

Adana Atatürk Parkı, ilk bakışta Türkiye’nin her yerinde gördüğümüz sıradan parklardan birine benzemektedir. Bu parkı Adana gezilecek yerler listesine sokan hikaye ise bambaşkadır. 1930’lu yıllarda Giritli göçmenlerin evlerine yaptıkları bahçeler ile bu mahalleyi yemyeşil bir yer haline getirmesiyle başlıyor her şey. Atatürk, Adana’yı ziyareti sırasında bu bölgeye bir park yapılmasını istemiş. Böylelikle onun adına taşıyan bir park yapılmış buraya. Parkın içerisine ise Atatürk heykeli yerleştirilmiştir. Atatürk’ün 1937 yılında Adana’ya yaptığı ziyaret sırasında bu heykelinde içinde olduğu bir fotoğrafı bulunmaktadır.

adana ataturk parki
Atatürk Parkı

Seyhan Baraj Gölü

1956 yılında Adana il merkezine 15 kilometre mesafeye inşa edilen Seyhan Barajı, Adanalıların sıkça ziyaret ettiği yerlerdendir. Seyhan Barja Gölü, sunduğu manzara ile şehre gelen turistlerin ilgisini çekmektedir. Gölün etrafında çok sayıda kafe ve lokanta yer almaktadır. Adana gezilecek yerler listesindeki göl üzerinde turistik tekne turları da düzenlenirken, gölün tam ortasında Sevgi Adası olarak bilinen küçük bir ada bulunmaktadır.

seyhan baraj golu adana
Seyhan Baraj Gölü

Merkez Park

Adana şehrinin ortasında yemyeşil, kocaman bir alan görürseniz bilin ki burası Adana Merkez Park’tır. İnternette Adana ile ilgili görsel ararken bu park gözünüze çarpmış olabilir. Adana’nın simgelerinden biri olan bu yeşil alan, Seyhan Nehri’nin hemen yanında bulunmaktadır ve adeta şehri ortadan ikiye ayıran bir konumdadır. Bu kocaman park içerisinde aktivite yapılacak alanlar ve en önemlisi temiz havayı ciğerlerinize çekebileceğiniz yemyeşil bir ortam bulunmaktadır.

Adana gezilecek yerler listesindeki parkla ilgili detaylı bilgi için Adana Merkez Park başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

AdanaMerkezPark
Merkez Park

Dilberler Sekisi

Seyhan Nehri’nin kıyısına yapılan Dilberler Sekisi, Adanalılar sıkça gittiği dinlenme alanlarından biridir. Dilberler Sekisi içerisinde yürüyüş ve bisiklet yolları birlikte nehir manzaraları kafe hizmet vermektedir. Seyhan Vadisi’nin rekreasyon alanına dönüştürülmesi kapsamında hazırlanan seki, özellikle sabah ve akşam yürüyüşleri için tercih edilmektedir.

dilberler sekisi adana
Dilberler Sekisi

Adana İlçeleri

Adana’nın merkez ilçeleriyle birlikte toplamda 15 adet ilçesi bulunmaktadır. Adana ilçeleri şunlardır: Aladağ, Ceyhan, Çukurova, Feke, İmamoğlu, Karaisalı, Karataş, Kozan‎, Pozantı‎, Saimbeyli, Sarıçam, Seyhan, Tufanbeyli‎, Yumurtalık‎, Yüreğir. Adana’nın en büyük ilçesi olan Seyhan ilçesini, Yüreğir ve Çukurova takip etmektedir. Adana gezilecek yerler listesi, genellikle merkezdeki ilçelerden oluşmaktadır.  Bununla birlikte Adana’nın denize kıyısı olan iki ilçesi bulunmaktadır. Adana’nın deniz kıyısındaki ilçeleri Karataş ve Yumurtalık’tır.

Yumurtalık İlçesi

Adana’nın denize kıyısı olan ilçelerinden olan Yumurtalık özellikle Adana’da sıcaktan bunalan insanların kaçamak yeridir. Yumurtalık turistik bir belde olması nedeni ile kışın gayet sakin yazın ise kalabalıklaşan bir yerdir.

Türkiye’de dalyan balıkçılığının geleneksel yöntemlerle yapıldığı nadir alanlardan olan Yumurtalık lagünlerinde Şubat ayında balık mevsimi bittiğinde bir sonraki sezon açılana kadar dalyancılığa ara verilmektedir.

İlçedeki gezilecek yerleri öğrenmek için Adana Yumurtalık Gezilecek Yerler başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Marko Polo Iskelesi Yumurtalik Adana
Yumurtalık İlçesi

Yumurtalık Plajı

Adana’da denize girilecek yerler denildiği zaman akla ilk gelenlerden biri, Yumurtalık Plajı’dır. Yumurtalık, Adanalıların denize girmek için tercih ettiği yerlerin başında gelmekle beraber yazın deniz keyfi için genellikle Mersin taraflarının tercih edildiğini de belirtelim. 2015 yılında Adana’nın tek mavi bayraklı plajı olarak ünlenen Yumurtalık Plajı, Adana sahil şerinin dar olmasına nedeniyle kısıtlı alternatife sahiptir. Temiz denizi ve yapılaşmanın henüz bozamadığı yerlerden biri olması, bölgeyi cazip hale getirmektedir.

Plaj hakkında detaylı bilgi almak için Adana Yumurtalık Plajı başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Adana Yumurtalik Plaji
Yumurtalık Plajı

Karataş İlçesi

Adana’nın Karataş ilçesi özellikle yaz aylarında Adana çevre iller tarafından tatil ve dinlenme için çokça tercih edilen bir yerdir.

Doğu Akdeniz bölgesinde yer alan Karataş Seyhan ve Ceyhan nehirlerinin yarattığı doğal sınırlar içinde Adana’nın denize kıyısı olan ilçelerindendir. Adana’ya uzaklığı 47 km olan Karataş’ta turistik tesislerden çok yazlık evlerin bulunur. Ayrıca kamp yapmayı seven tatilciler için Orman Müdürlüğüne ait kamping alanı vardır.

İlçedeki gezilecek yerleri öğrenmek için Adana Karataş Gezilecek Yerler başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Adana Karatas Magarsus Antik Kenti
Karataş İlçesi

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 yorum