Edirne Balkan Savaşı Şehitliği Hakkında Bilgi

Sarayiçi Balkan Savaşı Şehitliği, Edirne’de gezilecek önemli yerlerden bir tanesidir. Bulgar Savaşı sırasında Bulgarlara esir düşen ve Edirne Sarayiçi’nde aç bırakılarak ölüme terk edilen asker-sivil 20.000 şehidin aziz hatıralarını yaşatmak amacı ile Edirne Sarayiçi’nde yaptırıldı ve 14 Ocak 1994 tarihinde törenle halkın hizmetine açıldı. Edirne Balkan Savaşı Şehitliğinde 12 Blok üzerine 100 subay ve 400 erin adı yazılmıştır.

Sarayiçi’nde bulunan Ağa Köşkü Restorantta yeme, içme ve dinlenme ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Gerek yerli turistler gerek ise yabancı turistler tarafından çok ziyaret edilen bir il olduğu için Edirne’de kalabileceğiniz bir çok hotel bulunuyor ve uygun fiyatlar sunuyor. Sarayiçi Balkan Savaşı Şehitliğini her gün ve günün her saatinde ziyaret edebilirsiniz.

Sarayiçi Balkan Savaşı Şehitliği Nerede? Nasıl Gidilir?

Adını almış olduğu gibi Edirne Sarayiçi beldesinde bulunuyor. Bu belde Tunca Nehri’nin kıyısında yer alıyor. Şehitliğin tam konumuna Google Maps üzerinden erişebilirsiniz.

Sarayiçi Beldesi’ne ulaşmak için ETUS hatlarından faydalanabilirsiniz. Edirne’de otobüs işletmesi bulunmamaktadır. Otobüsler sadece otogara kadar götürmektedir ve bu otobüsler ücretsizdir. Burada ulaşım sistemlerine midibüs kooperatifleri bakmaktadır.

Sarayiçi beldesine giden iki hat bulunmaktadır. Bu hatlar ETUS 3 ve ETUS 3/A’dır.

Edirne Balkan Savaşı Şehitliği
Edirne Balkan Savaşı Şehitliği

ETUS 3 (Sarayiçi Yerleşkesi – Otogar) hattı üzerinde yer alan güzergahlar sırası ile;

SARAYİÇİ YERLEŞKESİ / SULTAN II. BAYEZİD KÜLLİYESİ / GAZİMİHAL / BANKALAR / ORDUEVİ / AYŞEKADIN / ÜNİVERSİTE(AYŞEKADIN YERLEŞKESİ) / ZÜBEYDE HANIM PARKI / CUMARTESİ  PAZARI / DİŞ HASTANESİ / ACAR PARK / KALEİÇİ SİTESİ / PLEVNE İLKOKULU / HACI KUŞLAR / TARIMSAL ARAŞTIRMA / GÜZEL SANATLAR LİSESİ / BALKAN YERLEŞKESİ ve OTOGAR şeklindedir.

ETUS 3/A (Sarayiçi Yerleşkesi – Otogar) hattı üzerinde yer alan güzergahlar sırası ile;

SARAYİÇİ YERLEŞKESİ / SULTAN II. BAYEZİD KÜLLİYESİ / YENİİMARET / YILDIRIM / GAZİMİHAL / BANKALAR / ORDUEVİ / AYŞEKADIN / ÜNİVERSİTE(AYŞEKADIN YERLEŞKESİ) / ZÜBEYDE HANIM PARKI / CUMARTESİ  PAZARI / DİŞ HASTANESİ / ACAR PARK / KALEİÇİ SİTESİ / PLEVNE İLKOKULU / HACI KUŞLAR / TARIMSAL ARAŞTIRMA / GÜZEL SANATLAR LİSESİ / BALKAN YERLEŞKESİ ve OTOGAR şeklindedir.

Şehirdeki bütün turistik noktalar için Edirne Gezilecek Yerler başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir