Isparta Milas Mesire Yeri

Isparta Milas Mesire Yeri , Isparta’ya 11 km uzaklıkta Gölcüğün eteklerinde, akan suları ve yemyeşil ağaçlarıyla muhteşem bir doğa güzelliğine sahiptir. Soğuk suları ve doğal güzellikleri ile ünlüdür. Yüksek alanda oksijen alabileceğiniz bir yerdir.

Isparta mesire yerlerinin çok olması ile bilinir. Mesirelerin bazılarına mayıs ayı başından eylül ayı sonuna kadar uzunca bir süre gidebilirsiniz. Eskiden mesirelere erkekler ve kadınlar ayrı ayrı günlerde giderken, son dönemlerde kadın erkek ayrım yapmadan tüm aile olarak gidilmeye başlanmıştır.

Mesirelerin hepsi farklı uzaklıklardadır. En uzak mesireler sütçüler ilçesinde ve çevresinde yer almaktadır. Mesirelerin her biri bol su, ağaçlık alanlar, çocuklar için oyun alanları, oturma, pişirme yerleri, oturma alanları olarak düzenlenmiştir.

Ayazmana Mesireliği

Merkez ilçesinin güneydoğusunda bulunmaktadır. İlçeye asfalt bir yol ile bağlanmıştır. Piknik için her türlü düzenleme yapılmıştır. Soğuk suların bulunduğu bu güzel cennet kestane ağaçlarıyla kaplıdır.

Kiraz Dereli Mesireliği

Hisar tepe yamaçlarında bulunur. Bu mesireden Isparta’yı kuşbakışı olarak görebilirsiniz. Etrafında bağ, bahçe ve restoran bulunan dinlenme tesisidir.

Gök Çay Mesireliği

Isparta şehir merkezine 600 dönümlük bir arazinin üzerine kurulmuştur. Arazide pek çok kestane ağaçları bulunur ve bunlar yüzyıllıktır. Park alanı içerisinde Osmanlı ve Selçuklu mimarisi tarzında yapılmış çeşme, sosyal tesis, lokanta, gölet, tarih yolu, bina, çadır ve piknik yerleri bulunmaktadır. Çocukların eğlenebilmesi için çocuk parkları ve oyun alanları bulunmaktadır.

Milas Mesireliği

Merkez ilçeye 10 kilometre uzunluğundaki asfalt yolla bağlıdır. Soğuk suları ve doğal güzellikleri ile oldukça ünlüdür.

Isparta Milas Mesire Yeri
Isparta Milas Mesire Yeri

Isparta Milas Mesire Yeri Nerede? Nasıl Gidilir? Ulaşım

Isparta Milas Mesire Alanı’na gitmek için Isparta Belediyesi’ne ait otobüsleri kullanabilirsiniz. Kullanabileceğiniz otobüsler, şunlardır:

17 Numaralı Hat: Işıkkent Gölyaş-Halıkent Telekom. 06.50 de başlayıp 20.20 arasında yirmi geçe ve on kala olmak üzere yarım saatte bir kalkmaktadır.

13 Numaralı Hat: Halıken- Çarşı. 06.30-23.30 olarak yarım saatte bir kalkmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir