Kırklareli Selvez Koyu Hakkında Bilgi

Kırklareli Selvez Koyu, Kırklareli’nin Vize ilçesine bağlı Kıyıköy kasabasında bulunmaktadır. Kıyıköy kasabasına 4 kilometre mesafede bulunan bu koy, Kıyıköy’de bulunan bütün koyların en sakin ve en temizdir.

Aileler genellikle tatil yapmak ve dinlenmek için bu koyu tercih etmektedir. Özellikle İstanbul’dan gelen turistlerin ilgisini çeken koyda, küçük bir Büfe yer almaktadır. Kıyıköy, Kırklareli’nin tarihi ve doğal mirasına sahip olan güzel bir kasabadır. Bu kasaba yaz aylarında tatilcilerin akınına uğramaktadır. Bu tatilcilerin kamp ve karavan alanları içinde tercih ettiği noktalardan biri Selvez Koyu’dur. Selvez Koyu’na ulaşım oldukça kolaydır çünkü Aya Nikola Kilisesi yolu üzerinde yer almaktadır. Ancak bu Koya özel araçlarla ulaşmak çok zordur çünkü Selvez Koyu’na giden Yol biraz kötü ve bozuktur. Ayrıca araçların park edebileceği bir alan olmadığından özel araçlarla gitmeniz pek tavsiye edilmez.

Kırklareli Selvez Koyu
Kırklareli Selvez Koyu

Bu koyun tarihi ile ilgili bir çok fazla bilgi yer almasa da sakinliği ve Deniz’inin temizliğiyle, uzun zamandır tatilcilerin gözde mekanı haline gelmiştir. Oldukça sessiz ve sakin olan koy genelde ailelerin tercih ettiği bir yerdir. Bu koyda kafanızı dinleyebilir, doğa ile başbaşa vakit geçirebilir ve denizin keyfini çıkarabilirsiniz. Selvez Koyu, tarihi mekanlara olan yakınlığı ile de tatilcilerin dinlenmek için tercih etti bir yer haline gelmiştir. Bu koy eşsiz doğal güzelliğe, temiz bir denize ve sapsarı bir kumsala sahiptir. Bu nedenle hem yerli hem de yabancı turistlerin oldukça ilgisini çekmektedir. Koyun bu kadar tercih edilmesinin başka bir sebebi de İstanbul’a oldukça yakın bir yerde bulunmasıdır.

Hem Kıyıköy’ün hem de Selvez koyunun tarihi milattan önce 500 yıllarına kadar dayanmaktadır. Bu yıllarda Lidyalılara ev sahipliği yapmakta olan bölge, pek çok medeniyete kapılarını açmıştır. Yakın tarihte ise yani yirminci yüzyılın başlarında bu bölgenin Rum Kasabası olduğu bilinmektedir. Cumhuriyetin kurulmasıyla birlikte Türkiye ile Yunanistan arasında yapılan büyük mübadeleden sonra Selanik’ten gelen müslümanlar bu bölgeye yerleşmiştir.

Kırklareli Selvez Koyu
Kırklareli Selvez Koyu

Kırklareli Selvez Koyu Etrafında Neler Var?

Selvez Koyu, Kıyıköy’de bulunan pekçok tarihi mekana yakındır. Selvez koyunun içerisinde bir plaj ve bir Büfe bulunmaktadır. Selvez koyuna gelmeden hemen önce yol üzerinde piknik yapılacak yerler yer almaktadır. Selvez koyundan sonra ise Aya Nikola Kilisesi bulunmaktadır. Kıyıköy Sahil boyunca uzanan tarihi yerlere yakınlığından ve sakinliğinden dolayı, tatilcilerin gözde mekanı haline gelmiştir.

Kırklareli Selvez Koyu Nerede? Nasıl Gidilir? Ulaşım

İstanbul’dan hem araçla hem de otobüsle ulaşacaklar için en hızlı yol Çerkezköy Saray karayolu üzeridir. Tem otoyolundan, Çerkezköy çıkışından çıkıp Çerkezköy yolundan devam ederek Saraya gelinir. Çerkezköy ve Saray arası 30 kilometredir. Saray Kasabası’ndan Kıyıköy kasabasına ulaşım ise yine 30 kilometre mesafededir. Araçlarımızda geliyorsanız, kıyıköye girdiğinizde sağa doğru devam edip merkeze ulaşabilirsiniz. Buradan sonra da 2 adet koy geçip Selvez koyuna ulaşabilirsiniz. Saray Kasabası’ndan selvez koyuna her saat başı, Kale Seyahat firması ile otobüs bulmanız mümkündür. Bu dolmuşları fiyatı kişi başı 30 TL dir ve bu dolmuşla yolculuk yaklaşık 45 dakika sürmektedir. Bölgenin tam konumu için Google Maps bağlantısını inceleyebilirsiniz.

Bölgedeki bir başka turistik nokta için Kırklareli Yenesu Mağarası başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir