Mersin Kayacı Vadisi (Lamos Kanyonu) Hakkında Bilgi

Mersin’de gezilecek yerlerden biri olan ve Erdemli ilçesinin sınırları içerisinde bulunan Mersin Kayacı Vadisi, coğrafi  güzelliğiyle bilinmektedir. Vadinin sahip olduğu yeşillikler, insana huzur vermektedir. Aynı zamanda Vadi içerisinden geçen Limonlu Çayı, vadiye ayrı bir huzur katmaktadır. Kayacı Vadisi dışarıdan gelen turistlerin büyük ilgisini çekmektedir. Bu nedenle bu vadinin her yıl bakımları yapılmaktadır. Kayacı Vadisi’ne yürüyüşler yapılabilirken, piknik alanları da kullanılmaktadır. Adana ve Mersin illerinden gelenler günübirlik ziyaret yapabilmektedir. Vadinin içerisinde bulunan Limonlu Çayı’nın özelliği 130 kilometre uzunluğunda olması ve Akdeniz’e dökülmesidir.

Mersin Kayacı Vadisi (Lamos Kanyonu)

Kayacı Vadisi Mersin’e gezmeye gelenlerin mutlaka görmesi gereken coğrafi güzelliklerden biridir. Vadinin içerisinde akan çayın buz gibi suyu, derenin kenarında ki ağaçlarnı sık ve güzel olması, insanların huzur ve keyifle vakit geçirebileceği saatlere aracılık yapmaktadır. Vadinin kenarında bulunan çok sayıda lokanta dışarıdan gelen turistler için hizmet vermektedir. Lamos Kanyonu olarak bilinen Kayacı Vadisi Doğa tutkunlarının mutlaka görmesi gereken yerlerdendir. Bu vadide heyecanlı yürüyüş yolları değişik bitki türleri ve hayvan çeşitleri bulunmaktadır. Bunun yanında balık tutma, Kaya tırmanışı yapma, piknik yapma, fotoğraf çekme, avlanma ve kamp kurma gibi imkanlarda bulabilirsiniz.

Mersin Lamos Kanyonu
Mersin Lamos Kanyonu

Mersin Kayacı Vadisi’ne Ne Yapılır?

Lamos Kanyonu, diğer adıyla Kayacı Vadisi boyunca dinlenip yemek yiyebileceğiniz, güzel lokantalar bulunmaktadır. Limonlu Çayı’na karşı olan bu lokantalarda yapılan et yemekleri oldukça lezzetlidir. Özellikle mangalda pişirilen etlerin kokusu etrafa yayılmakta ve buraya gelenlerin ilgi odağı olmaktadır. Doğa harikası olan bu yerde Kanyon girişinde bulunan birçok tesiste Limonlu çayı içerisinde hazırlanmış iskeleler üstünde oturarak, çay içmek ve keyif yapmak mümkündür. Kayacı Vadisi’nin dikkat çekici bir başka özelliği ise yaban lalelerinin burada olmasıdır.

Mersin Kayacı Vadisi
Mersin Kayacı Vadisi

Mersin Kayacı Vadisi’ne Nasıl Gidilir? Nerede? Ulaşım

Kayacık Vadisi Mersin iline bağlı olan Erdemli ilçesinin, Limonlu beldesinde yer almaktadır. Limonlu ilçesi Mersin’e 45 kilometre mesafede bulunur. Aracınızla buraya ulaşmak için Limonlu beldesine girdikten sonra, beldenin tam merkezinde bulunan trafik ışıklarından sağa doğru sapılır. Limonlu merkezinden yaklaşık 12 kilometre eski asfalt yoldan devam edilir. Bu yolda karşınıza çıkan tavuk çiftliğinden sonra dereye doğru devam eden yol takip edilerek, Limonlu Çayı’na ulaşılır. Özel aracınız yoksa buraya ulaşmak oldukça zordur ancak yine de Limonlu ya giden araçları kullanarak, Limonlu merkezine gelip, daha sonra taksiyle gitme imkanı bulabilirsiniz.

Vadinin tam konumuna Google Maps üzerinden ulaşabilirsiniz. Mersin’deki bir başka turistik nokta için Mersin Anamur Gezilecek Yerler başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 yorum