Erzurum Arkeoloji Müzesi

Erzurum Arkeoloji Müzesi, Erzurum’daki önemli müzelerden biridir. Erzurum, Doğu Anadolu Bölgesinin en çok turist alan ve en gözle şehirlerinden biridir. Yıllardan bu yana pek çok medeniyete ev sahipliği yapan şehir, günümüzde hala popülerliğini korumaktadır ve her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği illerimizden bir tanesidir. Erzurum’da yer alan Arkeoloji Müzesi ise, tarihin dokularını en güzel haliyle sunan değerli müzelerden biridir.

Erzurum Arkeoloji Müzesi, Erzurum’dan ve etrafındaki şehirlerden gelen farklı farklı pek çok tarihin eserin ziyaretçileriyle buluşturulduğu bir müzedir. İlk kez Yakutiye Medresesi içerisinde ziyaretçilerine açılmış ve 1944 senesinde faaliyete geçmiştir.

1947’de Çifte Minerali Müzesi olarak anılmaya başlayan müze, yaklaşık 20 sene buradaki yerini korumuştur. Bu binanın da eskidiğini düşünen görevliler 1964’de tekrar bir müze inşa etmeye başlamıştır ve inşaat Murat Paşa Mahallesi’nde tamamlanmıştır. Son olarak 1994’te Erzurum Türk İslam Eserleri ve Etnografya Müzesinin de hizmete sunulması ile birlikte son olan Arkeoloji Müzesi adını almıştır. Bir bahçe içerisine inşa edilmiş olan müzenin genişliği, yaklaşık 6 bin metrekaredir. Müze olarak kullanılmakta olan binanın tarihi bir değeri yoktur. Müzeyi önemli kılan içinde bulundurduğu tarihi eserlerdir.

Fakat Erzurum Arkeoloji Müzesi, eserlerin daha güvenli korunabilmesi ve ziyaretçilerin daha güzel ağırlanabilmesi için yeniden inşa edilmek üzere belirli bir süre ziyaretçi alımına kapatılacak, yeni bina tamamlandıktan sonra tekrar hizmete açılacaktır.

Erzurum Arkeoloji Muzesi 1
Erzurum Arkeoloji Müzesi

Erzurum Arkeoloji Müzesi Çevresinde Konaklama

Erzurum’un turizm için oldukça sevilen bir il olmasından dolayı oteller de, ziyaretçilerin en rahat edeceği şekilde dizayn edilmiştir. Merkezde dağınık dağınık olmak üzere toplam 19 otel, misafirlerine hizmet vermektedir. Bu otellerin neredeyse hepsi internet, sıcak su, otopark, açık büfe yemek ve kahvaltı hizmeti sunmaktadır. Gecelik 50 TL ve 250 TL arası değişen fiyatları ile oteller arasından seçim yapmak sizlere kalmış. Ayrıca 0442 233 04 14 numaralı telefonu arayarak müze ya da şehir ile ilgili merak ettiklerini sorabilirsiniz.

Erzurum Arkeoloji Müzesi Giriş Ücreti ve Ziyaret Saatleri

Erzurum Arkeoloji Müzesi Giriş ücreti makul bir fiyattadır. Yaz döneminde yani Nisan ve Ekim aylarında 08.00 / 19.00 saatleri arasında açıkken, kışın Kasım ve Mart aylarında 08.00 / 16.45 saatleri arasında ziyaretçilerini bekliyor.  Müze haftanın her günü yerli ve yabancı turistlere hizmet vermektedir.

Erzurum Arkeoloji Müzesi Nerede? Nasıl Gidilir? Ulaşım

Erzurum’a eğer özel aracınızla gitmediyseniz, otogardan indikten sonra K4 numaralı otobüse binip öncelikle şehir merkezine, daha sonra şehir merkezinden 15 dakikada bir kalkan K5 ya da K6 numaralı otobüslerden herhangi birine binerek, Gölbaşı’na gelebilirsiniz. Sonrasında tabelaları izleyerek yaklaşık 15 dakikalık bir yürüme mesafesinden sonra Erzurum Arkeoloji Müzesi’ne varmış olursunuz. Seyahatinizi hava yolu ile yaptıysanız, havaalanı servislerini kullanarak önce otogara gelebilir sonrasında aynı güzergâhı takip edebilirsiniz.

Erzurum ile ilgili daha detaylı bilgiye Erzurum Gezilecek Yerler yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir