Erzurum Kalesi Ziyaret Saatleri Giriş Ücreti ve Ulaşım

Erzurum Kalesi, geçmişi süresince pek çok kültür ve topluluğa kucak açmıştır. Bu sebeple her sene farklı şehir ve ülkelerden, yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapmaktadır. Doğu Anadolu Bölgesi’nin beğenilen illerinden olan Erzurum, ülkemizin çok önemli bir turistik merkezidir. Erzurum’da yer alan Erzurum Kalesi ise, turstlerin çok ilgisini çeken yerlerden biridir.

Erzurum Kalesi, şehir merkezine oldukça yakındır. Bir tepeye kurulmuş olan iç kale ve onun etrafını kapsayan dış kaleden meydana gelmektedir. Bu tepenin yüksekliği yaklaşık 1960 metre kadardır. İçeride bulunan kalenin duvarları 2,5-3 metre kalınlığındadır. Yapım tarihi net olarak bilinmese de, Bizanslılar tarafından milattan sonra 5. Yüzyılın başlarında yapıldığı düşünülmektedir. Geçmişi boyunca pek çok kez başka başka uygarlıkların elinde olan Erzurum Kalesi en son Türkler’de kalmıştır. Yani en son 11. Yüzyılda el değiştirmiştir. Osmanlı ve Selçuklu zamanında onarılan kale, dört kapıdan meydana gelmektedir. Hatta zamanında Selçuklu Türklerinin kaleyi gördükten sonra, kılıç ile fethedemeyeceklerini anlayıp, esirleri teslim etmeye karar verdikleri söylenmektedir. Gece esir gibi gözüken 40 Türk askeri kaleyi koruyan askerlere saldırır ve bir anda oluşan karışıklıktan yararlanılarak kale fethedilir.

Erzurum Kalesi
Erzurum Kalesi

Erzurum’da Konaklama Seçenekleri

Doğa olaylarının pek sık görüldüğü, özellikle kış turizmi oldukça canlı olan, kayak yapan pek çok turistin ziyaret ettiği Erzurum’da konaklamak, sizin için tarihte yolculuk yapmak kadar güzel ve konforlu olacaktır. 3 tane 3 yıldızlı, 3 tane 4 yıldızlı ve 2 tane 5 yıldızlı otele sahip olan ilde, istediğiniz özelliklere göre seçebileceğiniz 11 tane de ekstra otel bulunmaktadır. Geceliği 50 TL’den 250 TL’ye kadar her türlü bütçeye hitap edecek pek çok otel sayesinde bütçenize uygun olan bu harika yemekli otellerden birini seçebilirsiniz. Bu otellerin büyük bir kısmı şehir merkezinde yer almaktadır ve Erzurum Kalesi’ne yakındır.

Üst kısımdaki videodan TRT 2 kanalında yayınlanan ”Evliya Çelebi” isimli programdaki Erzurum Kalesi kısmını izleyebilirsiniz.

Erzurum Kalesi Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücreti

Erzurum geziniz boyunca Erzurum Kalesi’ne yaz dönemlerinde yani Nisan ve Ekim ayları arasında 08.00 / 19.00 saatlerinde, kış dönemlerinde yani Kasım ve Mart ayları arasında ise 08.00 / 16.45 saatlerinde ziyaret edebilirsiniz. Haftanın her günü, Pazar da dâhil olmak üzere müze ziyaretçilerine açıktır. Kale ziyareti için giriş ücreti 10 TL’ dir. Eğer Müzekart kartınız varsa bir yılda 2 kere, Müzekart+ kartınız varsa istediğiniz kadar ziyaret etme şansına sahip olabilirsiniz. Kale ile ilgili sormak istediğiniz soruların cevaplarına 0442 235 09 25 numaralı telefonu arayarak ulaşabilirsiniz.

Erzurum Kalesi 2

Erzurum Kalesi Nerede? Nasıl Gidilir? Ulaşım

Kaleye gidebilmek özel aracınız varsa oldukça kolaydır. Erzurum şehir merkezine geldikten sonra yaklaşık 5 dakika Cumhuriyet Caddesi güzergâhında ilerleyerek, aradığınız yere ulaşabilirsiniz. Eğer toplu taşıma araçlarını kullanacaksanız; herhangi bir yerden B4 ya da B5 numaralı belediye otobüslerine binerek öncelikle şehir merkezine gelmelisiniz. Daha sonra şehir merkezinden D2, D3 ya da D4 numaralı otobüslerden birine sorarak binerseniz, Erzurum Kalesi’ne kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Bölgenin hemen yakınındaki bir başka turistik noktayı Erzurum Yakutiye Medresesi başlıklı yazımızdan okuyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir