Van Tuşba Belediyesi Ayanıs Halk Plajı

Van’ın Tuşba ilçesinde bulunan Ayanıs Halk Plajı, 2016 yılında mavi bayrak ödülüne layık görüldü ve Türkiye’nin en temiz plajlarından birisi olarak tescillenmiş oldu.

Özellikle yaz döneminde artan sıcaklarla birlikte doğu bölgelerindeki vatandaşların serinlemek için en çok tercih ettiği alternatiflerden olan Van Gölü, farklı noktalarda plajlara sahip. Tuşba Ayanıs Plajı, Van Gölü’ndeki plajlar arasında mavi bayraklı olması nedeniyle ön plana çıkıyor.

Ayanıs Halk Plajı

2009 yılından itibaren Van İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Van Gölü’ndeki 29 farklı noktadan numuneler alınmaya başlamış. Son 4 yılın verileri göre Van Gölü’nde Tuşba ilçesi sınırları içerisinde Ağartı Sahili ve Çolpan Yazlıkları mavi bayrak ödülüne aday gösterilirken, 2016 yaz dönemi itibariyle Ayanıs Plajı, mavi bayrak ödülünü kazandı.

Van Tuşba Belediyesi Ayanıs Halk Plajı
Van Tuşba Belediyesi Ayanıs Halk Plajı

15 Haziran – 30 Ağustos 2016 dönemi için mavi bayrak sahibi olan Ayanıs Plajı, Van şehir merkezine 40 kilometre uzaklıkta bulunuyor. 200 metre uzunluğa ve 20 metre genişliğe sahip olan Van Tuşba Plajı, çakıl taşlı bir kumsala sahip. Plajın tam konumuna Google Maps üzerinden ulaşabilirsiniz.

Bölgedeki bir diğer turistik noktayla ilgili bilgi almak için Akdamar Adası başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 yorum