İngiltere Ulusal Futbol Müzesi Hakkında Bilgi

İngiltere’nin Manchester şehrinde bulunan İngiltere Ulusal Futbol Müzesi, futbolseverlerin görmesi gereken gezi yerlerinden bir tanesi. Oldukça büyük ve gösterişli bir binaya sahip olan müze içerisinde İngiltere’nin ilk milli formasından, 1966 Dünya Kupası anı eşyalarına, kupalardan, FIFA ve UEFA koleksiyonlarına kadar pek çok önemli materyal sergileniyor.

İngiltere Ulusal Futbol Müzesi

Manchester Şehir Konseyi ve İngiltere’nin Spor Kurumları müzenin masraflarını karşılıyor ve ziyaretçiler ücretsiz olarak bu müzeye giriş yapabiliyor. Ayrıca ziyaretler haricinde müze içerisinde çeşitli etkinlikler de düzenleniyor.

İlk olarak 2001 yılında Preston’da bulunan Deepdale Stadyumu içerisinde açılan Futbol Müzesi, 2010 yılınan Nisan ayında kapandı. Daha sonra ise 6 Temmuz 2012 tarihinde günümüzdeki yerinde tekrar açıldı.

Football Plus+ bölümü, Ulusal Futbol Müzesi’nin en ilgi çekici noktalarından biri. Burada penaltı atışı, kalecilik, hız, top sektirme gibi farklı alanlarda çeşitli alanlarda interaktif futbol oyunları yer alıyor.

İngiltere Ulusal Futbol Müzesi
İngiltere Ulusal Futbol Müzesi

Müze koleksiyonunda İngiltere Futbol Ligi’ni kuran kişi olan William McGregor’un bir büstü, eski formalar, ilk futbol topu, hakem düdükleri ve futbolla ilgili daha bir çok eser yer alıyor. Müzenin ilgi çeken bir diğer yeri ise efsane futbolcu George Best ile ilgili hazırlanan bölüm. Burada George Best’in resimleri, tabloları ve yazdığı mektupların yanı sıra 2001 yılında aldığı Mini Cooper yer alıyor.

Ulusal Futbol Müzesi
Ulusal Futbol Müzesi

Ulusal Futbol Müzesi Nerede?

İngiltere Manchester’daki Ulusal Futbol Müzesi, Manchester Katedrali’nin arka tarafında Katedral Bahçesi olarak adlandırılan çimenlik yerdedir. Müzenin tam konumuna Google Maps üzerinden ulaşabilirsiniz.

Ülkedeki bir başka turistik noktayla ilgili bilgi almak için Londra London Eye başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir