Yalova Kaytazdere Saralkent Halk Plajı

2016 yılında Yalova’nın tek mavi bayraklı plajı olan Kaytazdere Saralkent Halk Plajı, Yalova’da denize girilecek yerler arasında gözde plajlardan bir tanesidir.

Daha önce Yalova’da mavi bayrak sahibi olan Çınarcık ilçesindeki Kumluk, Çamlık ve Serander Plajlarının 2016 yılında mavi bayrak alamaması ile birlikte sadece Altınova ilçesi mavi bayraklı plaj olarak kaldı.

Kaytazdere Saralkent Halk Plajı

Yalova’nın Altınova ilçesindeki Kaytazdere beldesinde bulunan Saralkent Halk Plajı’nın şehir merkezine uzaklığı 22 kilometredir. 200 metre uzunluğa ve 50 metre genişliğe sahip olan Saralkent Halk Plajı, kum bir sahile sahiptir.

Plajın mavi bayrak almasıyla birlikte bölgede bir tören düzenlenmiştir. Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal, Taşköprü Belediye Başkanı Nedret Gülen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Ulusoy, İl Çevre ve Şehircilik Müdür Yardımcısı, Altınova İlçesi Daire Müdürleri, Belediye Meclis Üyeleri, Kaytazdere Halkı ve çok sayıda çevre dostu bu mavi bayrak törenine katılmıştır.

Yalova Kaytazdere Saralkent Halk Plajı
Yalova Kaytazdere Saralkent Halk Plajı

Saralkent Halk Plajı Nerede?

Altınova’nın Kaytazdere beldesinde bulunan Saralkent Plajı, İzmit Körfezi’nden Samanlı Dağları’na doğru uzanan geniş bir alanda bulunmaktadır. İlçe merkezine 3 kilometre ve il merkezine 24 kilometre uzaklıkta bulunan Kaytazdere’ye Yalova’dan kalkan dolmuşlarla ulaşım sağlanmaktadır. Plajın tam konumuna Google Maps linkinden ulaşabilirsiniz.

Bölgedeki bir başka turistik nokta için Yalova Armutlu Kaplıcaları başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 yorum