Ankara Altınköy Açık Hava Müzesi Hakkında Bilgi

Altındağ ilçesindeki Altınköy Açık Hava Müzesi, Ankara şehir merkezinde 1930-40 ve 50’li yılların Anadolu’daki köy hayatını ziyaretçilerine yaşatabilmek için hayata geçirilmiştir.

Ankara’da şehrin stresin uzaklaşmak isteyenler en yakın rotalardan biri olan Altınköy, Altındağ Belediyesi tarafından 2013 yılında hayata geçirilmiş bir projedir. Proje kapsamında bölgede bulunan gecekondular yıkılmış ve 500 dönümlük araziye eski Anadolu köy hayatını yansıtan evler, bahçeler inşa edilmiştir.

Köyün camisi, çamaşırhanesi, okulu, bakkalı,  köy evleri, yel ve su değirmeni, asma köprüsü, köy kahvesi gibi yapıların yanı sıra açık hava müzesi olduğu için koyunlar, kuzular, inekler, öküzler, atlar, eşekler, köpekler, kediler, kuşlar, geyikler, ceylanlar, arılar, horozlar, tavuklar da bulunmaktadır.

Altındağ Belediyesi tarafından korunan ve restore edilen evler, 1900’lü yıllardan 2000’li yılların başına kadar köylerde kullanılan eşyalarla da donatıldı. Anadolu’nun farklı yörelerinden toplanan tüm eşyalar, kullanım alanlarına göre hem evlerin içlerinde hem dışlarında sergileniyor.

Ankara Altınköy Açık Hava Müzesi
Ankara Altınköy Açık Hava Müzesi

Eski tarım aletleri, ev ve işte kullanılan pek çok alet ve eşya, Altınköy Açık Hava Müzesi’nde meraklıların ilgisine sunuldu. Bugün şehirde doğup büyümüş pek çoğumuzun adını ve ne işe yaradığını bilmediği eşyalar, kültürümüzün önemli parçaları.

Altınköy Açık Hava Müzesi Giriş Ücreti Ne Kadar?

Altınköy’ü ziyaret etmek isteyenlerden oldukça makul bir ücret alınmaktadır. Tam bilet 10 TL, öğrenci bileti ise 5 TL olarak satılmaktadır. Ayrıca bu ücrete köy içerisindeki müze girişleri de dahildir.

Altınköy Açık Hava Müzesi Ziyaret Günleri ve Saatleri

Altındağ’da bulunan Altınköy Müzesi, pazartesi günleri haricinde haftanın altı günü ziyaretçilere açıktır. Müze, saat 10:00’da ziyaretçilere açılmakta ve 19:00’a kadar ziyaret edilebilmektedir.

Ankara Altınköy
Ankara Altınköy

Altınköy Açık Hava Müzesi Nerede? Nasıl Gidilir?

Altınköy, Ankara’nın Altındağ ilçesindeki Beşikkaya Mahallesi, 2044. Sokak’ta bulunmaktadır. Ulus üzerinden Altınköy’e ulaşmak için Talatpaşa Bulvarı – Plevne Caddesi – Turgut Özal Bulvarı – Bostancık Caddesi ve Karapürçek Caddesi güzergahını izleyebilirsiniz. Güzergah haritası için tıklayınız.

Şehirdeki bütün turistik noktalar için Ankara Gezilecek Yerler başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Altınköy Açık Hava Müzesi Telefon Numarası: 0 312 375 15 88

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 yorum