Ankara Beypazarı Tekke Dağı Tabiat Parkı

Ankara’nın turistik ilçesi Beypazarı, gezilecek tarihi yerlerinin yanında Tekke Dağı Tabiat Parkı gibi doğa güzelliklerini de içerisinde barındırmaktadır. Beypazarı ilçesindeki 3 Tabiat Parkı’ndan biri Tekke Dağı Tabiat Parkı’dır. İlçe merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta yer alan Tekkedağı Dağı Tabiat Parkı, piknikçiler tarafından tercih edilen yerlerden biridir.

Doğa yürüyüşü ve fotoğrafçılığının yanında piknik için tercih edilen Beypazarı Tekke Dağı Orman İçi Dinlenme Tesisi, Milli Parklar Genel Müdürlüğüne bağlıdır. Bölgede her yıl geleneksel olarak düzenlenen ”Piknik ve Güveç” günü, bir hayli ilgi görmektedir.

2011 yılında Tabiat Parkı olarak tescil edilen Beypazar Tekke Dağı, 100 hektarlık bir alana yayılmıştır. Tabiat Parkı içerisinde bekçi kulübesi, tuvalet, yağmurluk ve otopark gibi tesisler bulunmaktadır. Mülkiyeti Orman arazisi olan tabiat parkının saha işletmeciliği, ihale ile kiralanmıştır.

Beypazarı’ndaki diğer tabiat parklarına Eğriova Tabiat Parkı ve Kelebekler Vadisi Tabiat Parkı başlıklarından ulaşabilirsiniz.

Tekke Dağı Tabiat Parkı
Tekke Dağı Tabiat Parkı

Beypazarı Tekke Dağı Tabiat Parkı Nerede? Ulaşım

Ankara’nın Beypazarı ilçesindeki Tekke Dağı Tabiat Parkı’nın Ankara şehir merkezine uzaklığı 112 kilometre, Beypazarı ilçe merkezine uzaklığı ise 15 kilometredir.

Eski İstanbul Yolu üzerinden Ayaş-Beypazarı güzergahını izleyerek Beypazarı’na ulaşıyorsunuz. Burada ilçe merkezine girmeden İnözü Vadisi yol ayrımından bir önceki ayrımı kullanarak sağ tarafa dönüyorsunuz. Saraybosna Caddesi üzerinden Kuyumcutekke Köyünü geçtikten kısa süre sonra Tabiat Parkı’na ulaşıyorsunuz. Parkın tam konumu için Google Maps linkine göz atabilirsiniz. Parkın ziyaret bilgileri ve giriş ücreti için ise tekkedagi.tabiat.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 yorum