Ankara Çamlıdere Aluçdağı Tabiat Parkı

Ankara’nın Çamlıdere ilçesinde bulunan Aluçdağı Tabiat Parkı, 90 hektardan oluşan bir alanı kaplamaktadır. Ankara’da trekking ve doğa gezisi yapmak için ideal yerlerden biri olan Aluçdağı Tabiat Parkı, şehir merkezine yaklaşık 105 kilometre uzaklıktadır.

Mülkiyeti devlet ormanı olan Çamlıdere Aluçdağı Parkı içerisinde 1 adet giriş kontrol binası, 3 adet tuvalet, 3 adet çeşme, 1 adet su deposu, 1500 metre tel çit ve hizmet binası yer almaktadır. Eylül 2005 tarihinde imzalanan anlaşma ile bölgenin işletmesi, 29 yıllığına Çamlıdere Belediyesine verilmiştir.

Deniz seviyesinden 1450 metre yüksekte bulunan Aluçdağı Parkı’nda piknik yapmak isteyenler için piknik masaları bulunmaktadır. Ayrıca yine bu alanda bulunan çam, meşe ve ardıç ağaçlarının bazıları, ”fosil orman” statüsündedir. Bölgedeki fosilleşmiş ağaçlar, milyonlarca yıl öncesine aittir.

Ayrıca bölgede düzenlenen ”Çamlıdere Aluç Dağı Festivali” geleneksel hale gelmiştir. Her yıl ağustos ayında düzenlenen festivale yöre halkı ve çevreden gelen ziyaretçiler, yoğun ilgi göstermektedir.

Çamlıdere Aluçdağı Tabiat Parkı
Çamlıdere Aluçdağı Tabiat Parkı

Çamlıdere Aluçdağı Tabiat Parkı’na Nasıl Gidilir? Ulaşım

Aluçdağı, Ankara şehir merkezine 105 kilometre, Çamlıdere ilçe merkezine 7 kilometre ve Kızılcahamam ilçesine 32 kilometre uzaklıktadır. Çamlıdere ilçesi üzerinden Aluçdağı Tabiat Parkı’na gitmek için Anadolu Otoyolu’nu (Ankara-İstanbul otobanı) kullanarak Çamlıdere Gişelerinden sağa saparak ilçeye doğru gidiyorsunuz. Çamlıdere ilçe merkezini geçtikten sonra Melih Gökçek Caddesi üzerinden Tabiat Parkı’na ulaşım sağlayabilirsiniz. Bölgenin tam konumuna Google Maps üzerinden ulaşabilirsiniz.

Çamlıdere ilçesindeki bir diğer Tabiat Parkı olan Çamkoru hakkında bilgi almak için Çamlıdere Çamkoru Tabiat Parkı başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir