Ankara Güdül Sorgun Tabiat Parkı

Ankara’nın Güdül ilçesinde yer alan Sorgun Tabiat Parkı, Sorgun Yaylası mevkiinde bulunmaktadır.

50 hektarlık bir alana sahip olan Sorgun Tabiat Parkı, 2011 yılında Tabiat Parkı ilan edilmiştir. İşletmesi Sorgun Belediyesi tarafından kiralanan Tabiat Parkı’nda tuvalet ve kır gazinosu bulunmaktadır. Bölgenin mülkiyeti, Orman arazisidir.

Uzun yapraklı dalları sayesinde sepet örmeye elverişli ”sepetçi söğüdü” anlamına gelen Sorgun, Ankara’dan uzaklaşarak kendini Karadeniz’de hissetmek isteyenler için güzel bir rota. Ankara şehir merkezine yaklaşık 110 kilometre mesafede bulunan Tabiat Parkı, hem motosiklet ile hem de araba ile gidilebilecek bir güzergaha sahip.

Bölgede çok fazla piknik masası ve piknik alanı bulunmuyor. Fakat tuvalet ve çeşme ihtiyacınızı karşılayabiliyorsunuz. Göl içerisinde avlanmanın yasak olduğu dönemler dışında olta balıkçılığına izin veriliyor. Sorgun Gölü’nde aynalı sazan ve alabalık avlanabiliyor. Ayrıca yaz döneminde ziyaretçilerin artmasıyla beraber gözleme-çay satan küçük işletmeler de oluyor.

Ankara Güdül Sorgun Tabiat Parkı
Ankara Güdül Sorgun Tabiat Parkı

Sorgun Tabiat Parkı Trekking

Tabiat Parkı içerisinde birçok yürüyüş parkuru bulunuyor. Bu parkurlardan istediğinizi seçerek yürüyüş yapabilirsiniz. Tuzumuz Bulunsun isimli blog sitesi, yürüyüş için iki farklı rota önermiş. Bu rotalar şu şekilde:

Sarı Rota: Sarı renkle gösterilen 7 kilometrelik trekking yolu, stablize yoldan oluşuyor. Gölün etrafında bir tur atıyorsunuz.

Kırmızı Rota: Kırmızı renkle gösterilen trekking rotası, 17 kilometreden oluşuyor. Sarı rotayla kesiştiği yerler dışında yolun %90’ı toprak ve dağ yolundan oluşuyor. Güzergah üzerinde doğa fotoğrafçılığı uygun manzaralar bulunuyor.

Ankara Güdül Sorgun Tabiat Parkı Trekking
Ankara Güdül Sorgun Tabiat Parkı Trekking

Güdül Sorgun Tabiat Parkına Nasıl Gidilir? Ulaşım

Ankara şehir merkezine 105 kilometre, Güdül ilçe merkezine ise 25 kilometre uzaklıkta bulunan Tabiat Parkı’na Ayaş-Beypazarı yolundan ya da TEM Ankara-İstanbul Otoyolu üzerinden gidebilirsiniz.

Anadolu Otoyolu’nu kullanarak (TEM Ankara-İstanbul) Akıncı Bakım Şefliği Gişelerinden, Güdül tarafına dönüyorsunuz. Buradan Güdül’e gelmeden hemen önce Yeşilöz mevkiinde Sorgun Tabiat Parkı tabelasını gördüğünüz zaman sağ tarafa saparak bölgeye ulaşabilirsiniz.

Şehirdeki tüm doğal alanlar için Ankara Tabiat Parkları başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 yorum