Kızılcahamam Şahinler Tabiat Parkı

Ankara’da doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Kızılcahamam ilçesinde gezilecek yerlerden bir tanesi de Kızılcahamam Şahinler Tabiat Parkı’dır. Kızılcahamam ilçesini geçtikten sonra Ankara-Bolu sınırına çok yakın bir yerde yer alan Şahinler Tabiat Parkı’nın şehir merkezine uzaklığı yaklaşık 120 kilometredir.

Ankara-İstanbul karayolu üzerinde yer alan Şahinler Tabiat Parkı, 2009 yılında kurulmuştur. Parkı kapladığı alan, yaklaşık 40 hektardır. Bölgede kasaba, göl ve zengin orman örtüsü bulunmaktadır. Şahinler Tabiat Parkı yakınlarında Meşeler Yaylası ve Gebeler Yaylası gibi yayla alanları ve köyleri yer almaktadır.

Şahinler Tabiat Parkı içerisinde karaçam, sarıçam, kayın, meşe ve ardıç ağaçları bulunmaktadır. Bölgede en çok görülen bitki türleri ise eğrelti otu, çayırotları, ısırgan, kuşburnu ve orman sarmaşığıdır. Volkanik tüf ve andezitlerden oluşan bir yapıya sahip tabiat parkı içerisinde çeşitli yaban hayvanlarına rastlamak mümkündür. Bölgede tilki, çakal, sancar, sincap, tavşan, kurt ve keklik yaşamaktadır.

Kızılcahamam Şahinler Tabiat Parkı
Kızılcahamam Şahinler Tabiat Parkı

Kızılcahamam Şahinler Tabiat Parkına Nasıl Gidilir?

Şahinler Tabiat Parkı, Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde bulunmaktadır. Şehir merkezine uzaklığı 120 kilometre olan Şahinler’in Kızılcahamam ilçe merkezine olan uzaklığı ise 30 kilometredir.

Ankara-İstanbul yolu üzerinden Saray – Kazan – Kızılcahamam rotasını takip ettikten sonra Kızılcahamam ilçesini geçerek Ankara-Bolu yoluna devam ediyorsunuz. Kızılcahamam’ı geçtikten sonra 30 kilometre sonra, yol üzerinde Şahinler Tabiat Parkı karşınıza çıkıyor. Parkın tam konumuna Google Maps üzerinden ulaşabilirsiniz.

Şehirdeki benzer alanları öğrenmek için Ankara Tabiat Parkları başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 yorum