Tokat Zinav Gölü Tabiat Parkı Hakkında Bilgi

Tokat’ın Reşadiye ilçesinde bulunan Tokat Zinav Gölü Tabiat Parkı, Tokat’ta gezilecek doğa güzelliklerinden bir tanesidir. 2011 yılının Temmuz ayında Tabiat Parkı statüsü kazanan Zinav Gölü, 50 hektarlık bir alanı kaplamaktadır.

Ortalama yüksekliği 952 metre olduğu Zinav Gölü, Tokat, Reşadiye – Yolüstü kasabasında yer almaktadır. Genellikle yöre halkı tarafından bilinen bölge, Türkiye’deki keşfedilmeyi bekleyen onlarca bölgelerden bir tanesidir.

Tektonik hareketler sonucunda oluşmuş olan Zinav Gölü, iki dağın arasında bir vadi oluşturmaktadır. Etrafı ağaçlarla çevrili olan göl, temiz doğası ile ön plana çıkmaktadır. Etrafında kızılcıkların yetiştiği Zinav Gölü içerisinde amatör balıkçılık yapılmaktadır. Bölgede aynalı sazan, pullu sazan, dere balığı, ısıtma balığı ve alabalık gibi türler yaşamakta ve çevre halkı tarafından balıkçılık faaliyetleri yapılmaktadır.

Tokat Zinav Gölü Tabiat Parkı
Tokat Zinav Gölü Tabiat Parkı

Tokat Zinav Gölü Tabiat Parkına Nasıl Gidilir?

Zinav Gölü, Tokat’ın Reşadiye ilçesi sınırlarında yer almaktadır. Gölü Tokat şehir merkezine uzaklığı 90 kilometre, Reşadiye ilçe merkezine uzaklığı ise 18 kilometredir. Tokat’tan Zinav Gölü Tabiat Parkına gitmek için D850 Tokat-Niksar yolunu kullanarak Boğazbaşı – Derindere  ve Amasya – Erzincan yoluna çıkarak ilerliyorsunuz. Yol kenarında sağ tarafta Zinav Gölü tabelasını gördükten sonra bu yola sapıyorsunuz ve 10 kilometre giderek bölgeye ulaşıyorsunuz. Tokat Zinav Gölü Tabiat Parkının tam konumu için Google Maps linkine göz atabilirsiniz.

Şehirdeki bir başka turistik nokta için Tokat Ballıca Mağarası başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir