Tallinn Gece Hayati

Tallinn Gece Hayatı ve Barları

Hemen hemen bütün Avrupa başkentlerinde olduğu gibi Tallinn gece hayatı ve barları için de hareketli bir gece hayatından söz etmek mümkündür. Şehrin üniversiteleri, burada hareketli bir genç nüfus olmasını sağlarken, Erasmus programı ile Tallinn’e gelen öğrencilerle birlikte kozmopolit bir yapı kazanmaktadır.

Daha önceki konularımızda Tallinn Gezilecek Yerler ile ilgili listeyi ve Tallinn Old Town ile ilgili genel değerlendirmeleri paylaşmıştık. Eğer gün içerisinde Tallinn’in tarihi yerlerini, doğal güzelliklerini, müzelerini ve kiliselerini gezdiyseniz ve Tallinn gecelerini merak ediyorsanız, bu yazıdan yararlanabilirsiniz.

Tallinn Gece Hayatı ve Barları

Tallinn, çok büyük bir başkent olmamasına rağmen, gece hayatı ve eğlence konusunda aradığınız birçok şeyi bulabileceğiniz bir şehirdir. Old Town olarak adlandırılan eski kent merkezinde barlar ve gece kulüpleri bulunmaktadır. Buralardaki mekanlar, geleneksel tarzda mimariye ve dekorlara sahiptir.

Tallinn gece kulüplerinde genellikle Ruslarla ve Estonlarla karşılaşmanız mümkündür. 22:00-23:00 saatlerinde açılmaya başlayan gece kulüpleri, sabah saat 05:00-06:00 saatlerine kadar hizmet vermektedir. Özellikle cuma ve cumartesi günleri Tallinn gece kulüpleri oldukça dolu olmaktadır. Tallinn barları ise günün hemen hemen her saati hizmet vermekle birlikte, nispeten daha sakin yerlerdir.

Club Privé

Tallinn Club Privé
Tallinn Club Privé

Tallinn’in en ünlü gece kulüplerinden olan Club Privé, şehrin en hareketli mekanlarından biridir. Kalabalık ve küçük mekanları seviyorsanız, Club Privé ile Tallinn gece hayatının tadını çıkartabilirsiniz. Gece kulübünde bulunan VIP alanı, normal alana göre daha sakindir. Ekstra para ödeyerek buraya da giriş yapmanız mümkündür. Mekana gelenler, 18-25 yaş aralığındadır.

Adres: Harju 6, Tallinn

Klubi Teater

Tallinn Klubi Teater
Tallinn Klubi Teater

Tallinn’de öne çıkan ve sıkça etkinlik düzenlenen gece kulüplerinden biri olan Klubi Teater, özellikle gençlerin tercih ettiği bir mekandır. Tallinn’de sabagın ilk ışıklarına kadar eğlenebileceğiniz yerlerden biri olan Klubi Teater’da hemen hemen her gün etkinlik düzenlenmektedir. Moda defilesi, saç tasarımı defilesi ve kısa tiyatro oyunlarının da oynandığı gece kulübü, turistler tarafından da ilgi görmektedir.

Adres: Vabaduse väljak 5, 10141 Tallinn

Club Hollywood

Tallinn Club Hollywood
Tallinn Club Hollywood

Çarşamba, perşembe, cuma ve cumartesi günleri 23:00-05:00 saatleri arasında hizmet veren Club Hollywood, Tallinn’de gece hayatının hareketli geçtiği yerlerden biridir. 1.500 kişi kapasiteli Club Hollywood, Estonya’nın en iyi DJ’lerine ev sahipliği yapan, ülkenin popüler mekanlarından biridir. Gece kulüplerinde takılmaya sevenler, şehrin en büyük mekanına akın etmektedir.

Adres: Vana-Posti 8, 10146 Tallinn

Vabank Night Club

Tallinn Vabank Night Club
Tallinn Vabank Night Club

Etkinlikleriyle ve partileriyle öne çıkan bir başka gece kulübü olan Vabank, Tallinn’de tercih edebileceğiniz mekanlardan bir tanesidir. Cuma ve cumartesi günleri 23:00-05:00 saatleri arasında hizmet veren ve daha genç genç yaştaki turistlere hitap eden Vabank, hareketli bir gece hayatı arayanların ihtiyaçlarını karşılamktadır. VIP alanı ve normal disko alanı olan gece kulübünde önceden rezervasyon yaparak daha uygun fiyata eğlenebilirsiniz.

Adres: Harju 13, 10130 Tallinn

Venus Club

Tallinn Venus Club
Tallinn Venus Club

2009 yılında hizmet vermeye başlayan Venus Club, haftanın 6 günü hizmet vermektedir. Venus Club, saat 23:00’de hizmet vermeye başlamaktadır ve açıldığından itibaren bir saat boyunca bütün içecekler yarı fiyatına satılmaktadır. Şehrin merkezinde, ulaşımı rahat bir konumda bulunan Venus Club, zaman zaman parti etkinlikleri de düzenlemektedir.

Adres: Vana-Viru 14, 10148 Tallinn

Labor Bar

Tallinn Gece Hayatı: Labor Bar
Tallinn Gece Hayatı: Labor Bar

Tallinn’deki gece kulüplerinin karmaşası ve gürültüsüne girmek istemeyenler, hareketli ama diğerlerine göre daha sakin bir yer olan Labor Bar’a gitmeyi tercih etmektedir. 19:00-06:00 saatleri arasında haftanın her günü hizmet veren Tallinn Labor, akşam saatlerine kadar indirimli kokteyller sunmaktadır. Self-servis bar şeklinde hizmet veren mekanda, buraya özel kokteyller ilgi görmektedir.

Adres: Suur-Karja 10, 10140 Tallinn

X-Bar

Tallinn Gece Hayatı: X-Bar
Tallinn Gece Hayatı: X-Bar

Tallinn’de genellikle gay ve lezbiyenlerin tercih ettiği bir mekan olan X-Baar, her gün 16:00’da açılmaktadır. Cuma ve cumartesi günleri 04:00’e kadar açık olan X-Bar, diğer günler 01:00’e kadar açıktır. 2 katlı olan mekanın alt katı, daha çok dans edip eğlenmek isteyenler içindir. Üst kat ise daha sakindir. LGBT bireylerin Tallinn’de en çok tercih ettiği yer, burasıdır.

Adres: Tatari 1, Tallinn

The Epic Bar Crawl Tallinn

Tallinn Gece Hayatı: The Epic Bar Crawl Tallinn
Tallinn Gece Hayatı: The Epic Bar Crawl Tallinn

Tallinn’in eğlenceli mekanlarından biri olan The Epic Bar Crawl, ilginç bir özelliğe sahiptir. Bu bar, sadece cuma ve cumartesi günleri hizmet vermekle birlikte diğer günlerde kapalıdır. Çılgın Tallinn gecelerini yaşayabileceğiniz yerlerden biri olan The Epic Bar, turistler tarafından en çok tercih edilen mekanların başında gelmektedir.

Adres: Vene 33, 10123 Tallinn

Bart Piyano Bar

Tallinn Gece Hayatı: Bart Piyano Bar
Tallinn Gece Hayatı: Bart Piyano Bar

Pazar ve pazartesi günleri kapalı olan Piyano Bar, Tallinn’de piyano dinleyerek sakin bir gecede içmek isteyenlerin tercih edeceği yerlerdendir. 18:30’da hizmet vermeye başlayan mekan, cuma ve cumartesi günleri 05:00’e kadar açıktır. Diğer günlerde ise 02:00’ye kadar hizmet vermektedir.

Adres: Sauna 10, 10140 Tallinn

Rock Club Tapper

Tallinn Gece Hayatı: Rock Club Tapper
Tallinn Gece Hayatı: Rock Club Tapper

Rock, metal ve heavy-metal sevenlerin Tallinn’deki ilk tercihi, Rock Club Tapper’dir. 400 kişi kapasiteli mekan, siyah bir kutu şeklinde hizmet vermektedir. 100 kişilik oturma yeri kapasiteli mekan, cuma ve cumartesi günleri 19:00-04:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Adres: Pärnu maantee 158, 11317 Tallinn

Tallinn Gece Hayatı Videosu

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir