Eskişehir Sarıcakaya Gezilecek Yerler

Eskişehir Sarıcakaya gezilecek yerler konumuza geçmeden, öncelikli olarak Sarıcakaya’yı ziyaret edecek olan gezginler şunu bilmelidir ki bu mütevazı yer tarihi ve turistik özelliklere sahip olmayan ve doğal güzellikleri ile organik tarımın yoğun yapıldığı bir yerdir. Bölgenin belediye ambleminde yer alan yüksek dağlar ve domatesler yörenin özelliklerini temsil etmektedir.

Sarıcakaya bölgesindeki ilk yerleşimin 1460 yılında olduğu bilinmektedir. Sarıcakaya 1958 yılında ilçe statüsü kazanmıştır. Sakarya nehri ilçenin tam ortasında geçmekte ve ilçeyi ikiye bölmektedir.

İlçede temel ekonomi alanı bölgeye hâkim olan Akdeniz iklimine yakın havadan kaynaklı olarak sebze meyve üretimi ve seracılıktır. Ayrıca bazı köylerinde ipek böcekçiliği de yapılmaktadır. Bu bölgeye yolunuz düşer ise meşhur domatesinden tatmanızı tavsiye ederiz. Gerçekten de Sarıcakaya domatesi ayrı bir lezzettedir ve yöre halkı bu domatese ‘Sakarya Domatesi’ demektedir.

Eskişehir Sarıcakaya Gezilecek Yerler
Eskişehir Sarıcakaya Gezilecek Yerler

Sarıcakaya Gezilecek Yerler

Turistik veya tarihi bir gezi düzenleyemeyeceğiniz Sarıcakaya ilçesinin en önemli özelliği şifalı olduğu söylenen Lâçin Maden Suyudur.

Sakarya Irmağı

Sakarya Nehri Saricakaya

Eskişehir’in Sarıcakaya ilçesinden geçen Sakarya Irmağı ve bu ırmağı besleyen Çatak Çayı ile Mayıslar Çayı, bölgenin önemli akarsularıdır. Ankara’nın Nallıhan ilçesinden Sarıcakaya’ya ulaşan Sakarya Irmağı’nın çevresi yeşilliklerle kaplıdır.

Sakarya Nehri, Sarıcakaya’dan Mihalgazi ilçesine, Bilecik’in İnhisar ve Söğüt ilçelerinden de Adapazarı’na ulaşmaktadır.

Laçin Maden Suyu

Eskisehir Saricakaya Lacin Maden Suyu

İlçe merkezine 12 km uzaklıkta bulunan Laçin köyüne ait doğal maden suyu burada şişelenerek bir süre çevre illere pazarlanmış olsa da günümüzde bu özelliğini kaybetmiştir. Burayı ziyaret ederseniz bu suyun tadına bakabilirsiniz. Laçin maden suları, 2020 yılında alınan bir kararla Sultan markası adını almıştır. (Kaynak: Esgundem26.com)

Eskişehir Gezilecek Yerler başlıklı yazımızdan şehirdeki diğer turistik noktalara göz atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir