İzmir Urla Gezilecek Yerler

Hemen hemen herkesin merakla izlediği ‘Kavak Yelleri’ diziyle güzelliğine ün katan İzmir’in şöhretli ilçesi Urla İzmir Urla gezilecek yerler listesi, pırıl pırıl suları, yeşili ve her biri ayrı bir kültürel tat olan köyleri ile Ege’nin baş tacıdır.

İzmir’e 40 dakikalık mesafede bulunan Urla’ya ulaşmak çok kolaydır. İzmir’e geldikten sonra Urla’ya sık sık sefer yapan dolmuşlar ve otobüs firmaları bulabilirsiniz.

İzmir Urla Gezilecek Yerler

Urla’ya ulaştıktan sonra sizi ilk olarak merkezdeki küçük dükkânların ve deniz kenarındaki restoranların samimiyeti karşılıyor. Hemen her yerde uygun fiyatla Ege mutfağının lezzetlerini tatma fırsatı bulabilirsiniz. Biz size Urla’ya gitmişken Beğendik Abi restoranında özellikle kabak çiçeği dolması ve Urla yöresel tatlarını denemeden dönmemenizi tavsiye ederiz.

Urla’ya gitmişken unutulmaması geren bir şey de meşhur katmerinden tatmaktır ve hemen her sokakta nefis kokular saçan bir katmerci bulmak mümkündür.

İzmir Urla Gezilecek Yerler
İzmir Urla Gezilecek Yerler

Barbaros Köyü

İzmir Karaburun tarafında kalan köyün sıcakkanlı insanları ile kapıları ziyaretçilere her zaman açıktır. İzmir Urla gezilecek yerler listesindeki beyaz evleri ve mavi panjurlarıyla Barbaros Köyü’nün renkli sokakları, sakin ve kalabalıktan uzak bir tatil isteyenlerin tercih ettiği yerlerden biridir.

Ayrıca ilki Haziran 2016’da düzenlenen Barbaros Oyuk Festivali her yıl Haziran ayında düzenlenmektedir. Bu festivalde yüzlerce rengarenk korkuluk sergilenmekte ve festival sonrasında da bu korkuluklar yıl sonuna kadar köyün çeşitli yerlerinde sergilenmeye devam etmektedir.

Barbaros Köyü
Barbaros Köyü

Balıklıova Köyü

Kelimenin tam anlamıyla balıkçı köyü olan Balıklıova Ege köylerinin sadeliğini ve sıcakkanlılığını koruyan çay bahçesi, fırını ve bozulmamış doğal dokusu ile yeşil ve mavinin huzurunu misafirlerine sunuyor.

Balıklıova Köyü
Balıklıova Köyü

Özbek Köyü

Balıklıova gibi burasıda küçük bir balıkçı köyüdür. Denizin sakinliği ile daha çok civardaki yerlerden hafta sonu kaçamakları için tercih edilen Urla Köylerinden biridir.

Özbek Köyü
Özbek Köyü

Bademler Köyü

Urla’nın her yeri ayrı güzel ayrı bir tattır ama Bademler Köyü başka bir köydür. Türkiye’nin tek tiyatroya sahip olan köyü tam bir sanat köyüdür. 70 yıllık kütüphaneye ve oyuncak müzesine sahiptir. Sadece kafelerinde ya da kütüphanesinde değil gideceğiniz herhangi bir dükkanın duvarında Deniz Gezmiş sözleri ya da Albert Einstein posterine rastlayabilirsiniz.

İzmir Urla gezilecek yerler listesindeki Bademler Köyü her sene Uğur Mumcu ve Aziz Nesin anma törenleri yapan kültürel açıdan dolu dolu bir köy.

Tabi bütün bu farkındalıklara sahip köyümüz aynı zamanda çevreci de çöplerin ayrıştırılması ve geri dönüşüme gönderilmesi konusunda hassas olan Bademler Köyü koca koca şehirlere örnek gösterilecek güzellikte.

Bademler Köyü
Bademler Köyü

Çeşmealtı

Urla merkeze sadece 4 km kadar uzaklıktadır ve deyim yerindeyse hayat adeta burada akar. Leziz mezelerin olduğu balık restoranları, gecesinin ayrı gündüzünün ayrı hayat dolu olduğu, hareketli kordonu ve güzel sahili ile tatilcilerin ıskalamadığı uğrak noktalarından biridir.

Çeşmealtı
Çeşmealtı

Güvendik Tepesi

Tam evlenme teklifi edilesi doğası gereği romantik bu yerde gün doğumu ayrı gün batımı ayrı güzel. İzmir Urla gezilecek yerler listesindeki tarifsiz güzellikteki deniz manzaralı yeşilin içindeki Güvendik Tepesinde huzur dolu bir mola ruhunuza iyi gelecek.

Güvendik Tepesi
Güvendik Tepesi

Sanat Sokağı

Urla merkezde Zafer Caddesi üzerindeki sokak sanat atölyeleri, sanat etkinlikleri, antikacıları ile tadına doyulmaz bir keyif. Zamanın başka bir diliminde kendinizi başka bir diyarda zannedeceğiniz bu keşif sırasında antikacıları, eski binaların dokusunun korunduğu her birinin adeta ruh sahibi olduğu dükkanları gezmekten yorulduğunuzda kendinizi hafif müziklerin el yapımı kurabiyelerin olduğu bir kafeye atabilir ve kendinizi hayallere kaptırmış bulabilirsiniz.

Sanat Sokağı
Sanat Sokağı

Necati Cumalı Kültür ve Anı Evi

Sanat sokağından ayaklarınız geri giderek çıktıktan sonra karşınıza çıkacak olan Necati Cumalı kültür ve Anı Evi edebiyat ve tarih severleri bir çatı altında buluşturuyor. İzmir Urla gezilecek yerler listesindeki bu evde Necati Cumalı’ya ait ödüller, edebiyat kokan sayfalar ve plaketler ziyaretçileri ile buluşuyor.

Necati Cumalı Kültür ve Anı Evi
Necati Cumalı Kültür ve Anı Evi

Karantina Adası

Osmanlı döneminde inşa edilmiş olan Karantina Adası dünyada 3 örneği bulunan adalardan biridir. Bulaşıcı hastalıkların Anadolu’da yayılmasını önlemek için tecrit amaçlı kullanılmış hastaneye sahiptir. Günümüzde Sağlık Bakanlığına bağlı adaya feribotla geziler düzenlenmekte ve turistik amaçlı kullanılmaktadır.

Karantina Adası
Karantina Adası

Klazomenai Antik Kenti

Urla sınırları içerisindeki antik İyon kentidir. Yapılan kazı çalışmalarında birbirinden farklı çağlara ait kalıntılar bulunmuş ve saray yapısının bir bölümü ortaya çıkarılmıştır. Tarih sever ve arkeolojik kazılara meraklı tatilcilerin mutlaka görmesi gereken İzmir Urla gezilecek yerler listesindeki Klazomenai Kenti’nin en ilgi çekici özelliği M.Ö 6. Yüzyıla ait zeytin işçiliği için kullanılan küçük el aletleridir.

Klazomenai Antik Kenti
Klazomenai Antik Kenti

Urla ilçesinin tam konumuna Google Maps üzerinden ulaşabilirsiniz. İzmir’deki diğer bir turistik ilçe için İzmir Karaburun Gezilecek Yerler başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir