Gaziantep Medusa Arkeolojik Cam Eserler Müzesi

21 Haziran 2008’de açılışı yapılmış olan Medusa Arkeolojik Cam Eserler Müzesi Gaziantep şehir merkezinde kalenin etrafındaki üç Gaziantep evinin restore edilmesi sonucu oluşturulmuştur. Müze binası 5 tane sergi odası ve 1 tane eserlerin kopyalarının ziyaretçilere sunulduğu oda olmak üzere toplamda 6 odalıdır.

Gaziantep Medusa Arkeolojik Cam Eserler Müzesi

Medusa Arkeolojik Cam Eserler Müzesi 15 yıllık bir çalışma sonucu orta çıkan koleksiyonu sanat severler ve bilim insanları ile buluşturmak için hayata geçirilmiş bir projedir ve müze açıldıktan bir ay sonra 5 bin ziyaretçi sayısına ulaşmıştır.

Medusa Arkeolojik Cam Eserler Müzesinde başta Roma Dönemine ait cam bardaklar, cam bilezikler, parfüm ve gözyaşı şişeleri olmak üzere Fenikelilere ve İslam dönemine ait pek çok renkli ve ya şeffaf cam araç gereçler ve süs eşyaları sergilenmektedir. Ayrıca yine müze içerisinde Tunç Çağına ve Roma Dönemine ait bronz ve kil eserler eserler ile mühür baskılar sergilenmektedir. Müzede yaklaşık 4000 eser sergilenmekte bunlardan yaklaşık 2000’den fazlası cam kalan diğer tarihi eserler ise pişmiş toprak ve Roma ile İslam Dönemine ait bronz sikkelerdir.

Gaziantep Medusa Arkeolojik Cam Eserler Müzesi
Gaziantep Medusa Arkeolojik Cam Eserler Müzesi

Tarih ve sanat sever ziyaretçiler için ayrıca müze bahçesinde kurulmuş olan cam ocağında cam eserlerin kopyaları yapılmakta ve Süryani ustaların yaptığı yaptığı gümüş ve cam takıların sergilendiği atölyelerde bulunmaktadır.

Medusa Arkeolojik Cam Eserler Müzesi ülkemizin ilk cam eserler müzesi olması açısından önemli bir yere sahip olup, Gaziantep gezisinde ziyaretçilerin mutlaka vakit ayırması gereken yerlerden biridir. Müzenin tam konumuna Google Maps üzerinden ulaşabilirsiniz.

Bölgedeki bir başka turistik nokta için Gaziantep Kalesi başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir