Hakkari Cennet Cehennem Vadisi

Hakkari merkezden 45 km uzaklıkta 3 bin 500 rakımda Cilo Dağında bulunan Hakkari Cennet Cehennem Vadisi bir tarafı dev buzullar ile diğer bir tarafı ise rengarenk çiçeklerle kaplı görsel bir şölen sunmaktadır.

Hakkari Cennet Cehennem Vadisi

Cennet Cehennem Vadisi’nin dört mevsimin birarada yaşandığı doğa harikası bir bölge olması özellikle doğa sever ziyaretçiler tarafından çok tercih edilen bir yer olmasına sebep olmaktadır. Ayrıca bu bölgede dağ sporları, doğa yürüyüşleri ve kaya tırmanışları yapılabilmekte ve doğa ile iç içe olmayı seven gezginler için mükemmel bir konaklama imkanı sağlayan camping alanı bulunmaktadır.

Hakkari Cilo Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü, bölgenin tanıtılması için faaliyetlerini sürdürmekte ve gezginleri buraya davet etmektedir. Hem doğa hem de inanç turizmi için önemli bir bölge olan Hakkari’de mutlaka görülmesi gereken yerler arasında yer alan Cennet Cehennem Vadisi’nin içerisinden, aynı adı taşıyan bir dere geçmektedir.

Bölgede yetişen mantarlar, oldukça lezzetli olduğu için buraya mantar toplamak için gelen insanlar da bulunmaktadır. Bölgenin tam konumu için Google Maps linkine bakabilirsiniz. Şehirdeki bütün turistik noktalar için Hakkari Gezilecek Yerler başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Hakkari Cennet Cehennem Vadisi
Hakkari Cennet Cehennem Vadisi

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir