bati karadeniz gezilecek yerler

Batı Karadeniz Gezilecek Yerler

Batı Karadeniz gezilecek yerler listesi, doğası ve tarihi güzellikleriyle öne çıkan birçok lokasyonla doludur. Tıpkı Doğu Karadeniz’de olduğu gibi Batı Karadeniz gezilecek yerler listesinde de oksijen deposu doğal güzellikler bulunmaktadır.

Sakarya ve Bilecik’in doğusundan Kızılırmak Deltası’nın batı kıyılarına kadar uzanan Batı Karadeniz bölgesi, her geçen gün turizm potansiyelini artırmaktadır. Ormancılık ve maden ürünleri, bölge ekonomisinin temelini oluştururken son yıllarda turizm geliri de ciddi bir oranda artmıştır.

Batı Karadeniz Gezilecek Yerler
Batı Karadeniz Gezilecek Yerler

Batı Karadeniz Gezilecek Yerler

Amasra (Bartın), Safranbolu (Kastamonu) ve Bolu gibi yerler, Batı Karadeniz turizm listesinin başında gelmektedir. Batı Karadeniz illeri olan Sinop, Kastamonu, Bartın, Karabük, Zonguldak, Bolu ve Düzce genellikle yemyeşil ormanları ile bilinmektedir. Karabük ve Bolu dışında denize kıyısı olan illerde ise yaz turizmi gelişme göstermektedir. Özellikle İç Anadolu’ya yakın olması, bu bölgelere yerli turistlerin gelmesini sağlamaktadır. Karadeniz gezilecek yerler listesi, genellikle Doğu Karadeniz’de yoğunlaşsa da son dönemde bölgeye yapılan yatırımlarla Batı Karadeniz turizmi canlanmıştır. Batı Karadeniz gezilecek yerler listesindeki şehirlere, alt kısımdan ulaşabilirsiniz:

Sinop

Sinop
Sinop

Batı Karadeniz gezilecek yerler listesinin sakin şehirlerinden biri olan Sinop, Türkiye’nin en kuzeyinde yer almaktadır. Hem doğal güzellikleri hem de tarihi zenginlikleriyle öne çıkan Sinop, coğrafi konumundan dolayı ulaşım imkanı gelişmeyen bir yerdir.

Erfelek Tatlıca Şelaleleri, Hamsilos Koyu, İnaltı Mağarası ve Tarihi Sinop Cezaevi şehrin en turistik noktalarıdır. Şehirdeki turistik noktalar için Sinop Gezilecek Yerler başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Kastamonu

Kastamonu
Kastamonu

Kış döneminde Kastamonu-Çankırı sınırındaki Ilgaz Kayak Merkezi, Batı Karadeniz’deki işlek turizm yerlerinden biri olarak ön plana çıkmaktadır. Yaz döneminde ise Gideros Koyu başta olmak üzere İnebolu ve Cide ilçeleri denize girilecek yerler olarak bölgenin turizmini canlandırmaktadır.

Bartın

Bartın
Bartın

Hem tarihi hem de doğal güzelliklere sahip olan Bartın, Amasra ilçesinin turizm potansiyelinin oldukça artmasıyla beraber popüler bir yer haline gelmiştir. Bartın denince akla ilk gelen nokta, Amasra ilçesidir. İlçe hakkında detaylı bilgi almak için Amasra Gezilecek Yerler başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Karabük

Karabük
Karabük

Bartın ilinin Amasra ile ön plana çıkması gibi Karabük de ilçesi Safranbolu ile ön plana çıkmaktadır. Safranbolu gezilecek yerler listesi, oldukça kalabalıktır ve her yıl binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir.

Karabük’ün bir başka öne çıkan turizm olayı ise yemyeşil doğasıdır. Denize kıyısı olmadığı için plajı bulunmayan Karabük, Yenice Ormanları‘nın eşsiz güzelliği sayesinde doğa severlerin akınına uğramaktadır.

Zonguldak

Zonguldak
Zonguldak

Ekonomisinin çok büyük bir kısmını maden ocaklarından karşılayan Zonguldak, turizm atılımlarıyla birlikte ülke çapında adından söz ettirmeye başlamıştır. Şehirdeki turistik noktaları Zonguldak Gezilecek Yerler başlıklı yazımızdan okuyabilirsiniz.

M.Ö. 2.500 yıllarına kadar dayanan Zonguldak tarihi, günümüzde bir turizm değeri olarak karşımıza çıkmaktadır. Tieion Antik Kenti, Filyos Kalesi, Halil Paşa Konağı, Kozlu Ilıksu Kaplıcası, Kapuz Plajı, Gökgöl Mağarası, Fetih Çınarları, Cehennemağzı Mağaraları ve Kızılcapınar Baraj Gölü Zonguldak’ta gezilecek turistik yerlerdendir.

Bolu

Bolu
Bolu

Yemyeşil doğasıyla ünlü Bolu’da ilk akla gelen turizm yerleri Abant Gölü ve Yedigöller Milli Parkı‘dır. Ilgaz Kayak Merkezi’yle beraber Batı Karadeniz’in bir diğer önemli kış turizmi merkezi olan Kartalkaya Kayak Merkezi de burada bulunmaktadır.

Aşçılarıyla ünlü Mengen ilçesi ve tavuk tesisleriyle ünlü Mudurnu ilçesi de Bolu’nun turizm değerlerindendir.

Düzce

Düzce
Düzce

Yüz ölçümü olarak Türkiye’nin en küçük illerinden biri olan Düzce, Batı Karadeniz Bölgesi’nin deniz kıyısında yer almaktadır. Ceneviz Kalesi Plajı başta olmak üzere şehirde hem denize girmek için uygun yerler hem de Kurugöl Kanyonu, Samandere Şelalesi gibi doğal güzellikler bulunmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir