Turkiye Kadin Turist

Kadın Turistler İçin En Tehlikeli 10 Ülke

Amerika kaynaklı trip.com seyahat sitesi, yalnız seyahat etmeyi tercih eden kadın turistler için ”dünyanın en az emniyetli turizm ülkeleri” başlıklı bir yazı hazırladı. 10 ülkenin yer aldığı listeye göre tek başına gezen kadın turistler için tehlikeli olan ülkeler arasında Türkiye de yer alıyor.

Forbes Dergisi tarafından da paylaşılan listede, Müslüman ülkeler ve Güney Amerika ülkeleri başta geliyor. Ülkedeki karışıklıklar nedeniyle 2016’da 14.7 milyon olan turist sayısı, 5.4 milyona gerileyen Mısır, listenin başında yer alıyor. Mısır’a gidecek olan kadın gezginlere, kapalı giyinmeleri ve ıssız yerlerde dolaşmamaları tavsiye ediliyor. Listenin ikinci sırasında Fas ve üçüncü sırasında ise Jamaika yer alıyor.

Kadın Turistler İçin Tehlikeli Ülkelerde Türkiye İlk 10’da!

Türkiye, kadın gezginler için tehlikeli ülkeler sıralamasında dokuzuncu sırada yer alıyor. Trip.com sitesinin editörü Julia Pond, Türkiye’nin kadınlar için tehlikeli olmasını siyasi istikrarsızlıklara bağlıyor.

Pond, ”Türkiye’ye yalnız seyahat edecek kadın gezginler resmi seyahat uyarılarını takip etsinler. Kadınlara yönelik sık sık saldırılar yaşanıyor. Dikkatli olun. Taksiye aydınlık ve kalabalık yerlerde binin, küçük banknotlar kullanın. Esnaf ve restoran sahipleri özellikle kadınlara karşı agresif olabiliyorlar, çağrılarını duymazdan gelerek yürüyüp gitmekten çekinmeyin”. şeklinde bir yorum yaptı.

Trip.com’um ‘kadın gezginler için en az emniyetli ilk 10 ülke’ listesi şöyle:

  1. Mısır
  2. Fas
  3. Jamaika
  4. Hindistan
  5. Peru
  6. Bahamalar
  7. Kolombiya
  8. Ekvador
  9. Türkiye
  10. Guatemala

Haber kategorimizden daha fazla turizm haberine ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir