Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi

Tekirdağ müzelerinden biri olan Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, şehrin turistik noktalarından biridir. Müze gezmeyi sevenler; şehirdeki Namık Kemal Evi Müzesi ve Rakoczi Müzesi ile beraber Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’ni de ziyaret edebilirler.

Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi

Müze içerisinde sergilenen arkeolojik eserler, bölgenin tarihini yansıtırken diğer yandan da etnografya bölümündeki eserlerle kültürel etkinlikler göz önüne serilmektedir.

Tekirdağ Müzesi ilk olarak 1967 yılında küçük bir teşhir salonunda hizmet vermeye başlamış ve 1977 yılına kadar küçük salonun bulunduğu Beden Terbiyesi Müdürlüğü binasında ziyaretçilerini kabul etmiştir.

Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi
Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi

Tekirdağ Müzesinin bu gün kullandığı bina 1976 yılında Vali tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığının yönetime devredilmiştir. Kendi binasına geçen müze kapılarını 28 Aralık 1992 yılında yeniden ziyaretçilere açmıştır.

Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi içerisinde Taş eserler Salonu, Arkeolojik Küçük eserler salonu ve açık teşhir bölümü bulunmaktadır. Tarih meraklısı ziyaretçilerin vaktin nasıl geçtiğini anlamadığı bölümlerde Bizans Döneminden kalma eşyalar, heykeller , tarih öncesi kalıntılar ve pek çok süs eşyaları bulunmaktadır.

Müze Tekirdağ’ın merkezinde Vali Konağı Caddesi üzerinde bulunmakta ve pazartesi günleri hariç haftanın diğer günleri ziyaretçilerini kabul etmektedir. Müzeye giriş için herhangi bir ücret ödemeye gerek yoktur ve ücretsiz olarak giriş yapılabilmektedir.

Müzenin tam konumu için Google Maps linkine bakabilirsiniz. Buraya yakın bir başka turistik nokta için Tekirdağ Rakoczi Müzesi başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir