Baku Gece Hayati

Bakü Gece Hayatı ve Gece Kulüpleri

Tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra renkli Bakü gece hayatı ile ön plana çıkan Azerbaycan’ın başkenti Bakü, birçok eğlence mekanına ev sahipliği yapıyor.

Bakü şehrindeki gece kulübü ve bar mekanlarının çoğu, Fıskiye Meydanı olarak adlandırılan bölgede toplanıyor. Öğrenciler ve yabancı turistler, Bakü gece hayatının daha da hareketli geçmesini sağlıyor. Genellikle bar kültürü üzerine kurulan Bakü gece hayatında çok fazla gece kulübü bulunmuyor.

Bakü publarında ortalama bir şişe biranın fiyatı ise 4-5 Azeri Manatı’dır. 1 Azeri Manatı, yaklaşık 9 Türk Lirası’na eşittir.

Bakü Gece Hayatı

Öğrenci ve turistlere yönelik birçok ucuz mekan bulabileceğiniz Bakü’de lüks yerler de bulunuyor. Mekana uygun kıyafet giyip giymediğinize dahi bakılan bu yerlerin birçoğunun giriş ücreti de bulunuyor. Bakü’de mekanları barlar, normal gece kulüpleri ve lüks mekanlar olarak üç kategoriye ayırmak mümkündür. Bakü gezilecek yerler listesinden sonra Bakü gece hayatı mekanlarını sizin için sıraladık:

Eleven Restaurant

Park INN Otel’in 11.katında bulunan Eleven Restaurant, başkent Bakü’nün en popüler kulüplerinden bir tanesidir. Körfez manzarası eşliğinde güzel bir gece geçirebileceğiniz mekan, Cuma-Cumartesi günlerinde 18:00-03:00 arasında çalışıyor. Diğer günlerde ise 18:00’de açılan Eleven, gece yarısına kadar hizmet veriyor. Hazar Denizi kıyısında canlı müzik ve disko bar için Eleven’i tercih edebilirsiniz.

Adres: Rashid Behbudov str. 1 (Park Inn Otel, 11. kat), Bakü.

Bakü Gece Hayatı: Eleven Restaurant
Bakü Gece Hayatı: Eleven Restaurant

Enerji Club

2015 yılında hizmet vermeye başlayan Enerji Club, Bakü’nün liman bölgesinde bulunan eski enerji istasyonunun karşısında yer alıyor. İki katlı Enerji Club, gece kulübü ve restorant olarak hizmet veriyor. Club ksımı zemin katta yer alırken her kat farklı konseptler eşliğinde dizayn edilmiş. Cuma ve Cumartesi günleri 18:00 – 03:00 olan mekanın çalışma saatleri, diğer günlerde 18:00 – 01:00 olarak değişiyor.

Adres: Ulusal Bayrak Meydanı, Bakü.

Enerji Club
Enerji Club

Buddha Bar

Bakü’deki JW Marrior Absheron Otel’in içinde 2014 yılında hizmet vermeye başlayan Buddha Bar, egzotik Asya ambiyansı ile dikkat çekiyor. Bakü’nün gözde mekanlarından biri olan Buddha Bar, Asya ve Avrupa mutfağından lezzetler bulabileceğiniz ve kaliteli DJ müziği ile eğlenebileceğiniz bir mekan. Buddha Bar, Cuma ve Cumartesi günleri 18:00’de açılıyor ve saat 03:00’e kadar hizmet veriyor. Diğer günlerde ise çalışma saati 18:00 – 01:00 olarak değişiyor.

Adres: 99 Neftchilar Bulvarı, JW Marrior Absheron Hotel, Bakü.

Buddha Bar
Buddha Bar

OTTO Club

Kapılarını her gün saat 12:00’de açan ve sabaha kadar hizmet veren OTTO Club, Bakü’nün ilk gece kulüplerinden biri olma özelliğini taşıyor. Keyifli tasarımı ve atmosferi ile Bakü’de sabahın ilk ışıklarına kadar eğlenecek bir mekan arıyorsanız, OTTO Club’ı tercih edebilirsiniz.

Adres: Tarlan Aliyarbayov, Bakü.

OTTO Club
OTTO Club

Hiss Gece Kulübü

Hem Bakü’de yaşayanlar hem de yabancı turistler için popüler mekanlardan biri olan Hiss, her akşam farklı şovlara ve eğlencelere ev sahipliği yapmaktadır. Örneğin her çarşamba gecesi, Hiss Gece Kulübü’nde ”Doğu Akşamı” düzenlenmektedir.

Adres: Str. Gogol 19a, Bakü.

Hiss Gece Kulübü
Hiss Gece Kulübü

La Vida Tequila Bar

Bakü’nün parti hayatını doyasıya yaşayacağınız mekanlardan biri olan La Vida, şehrin ilk ve tek tekila barı olma özelliği taşımaktadır. Kaliteli müzik ve güzel bir ambiyans ile hizmet veren La Vida, Latin müziği ve dansçıları ile konuklarını ağırlamaktadır.

Her daim kalabalık olan mekana gitmeden önce rezervasyon yaptırmanız, yer bulabilmeniz açısından faydalı olacaktır.

Adres: Ulusal Bayrak Meydanı, Bakü.

La Vida Tequila Bar
La Vida Tequila Bar

SKY Bar

Kokteyl içkilerden sıcak ve soğuk kahve çeşitlerine kadar geniş yelpazede bir menü sunan SKY Bar, Bakü’nün kaliteli gece hayatı noktalarından bir tanesidir. İçecekleri kadar yemekleriyle de öne çıkan mekanın iç dekorasyonunda Azeri sanatçıların resim ve sanat eserleri bulunmaktadır.

Yaz döneminde açık havada da hizmet veren SKY Bar, gece şovları ile ziyaretçilerini eğlendirmektedir.

Adres: Nizami küç. 96, Bakü.

SKY Bar
SKY Bar

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 yorum