Sakarya Yaylaları

Yeşilin ve mavinin her tonunu barındıran Sakarya, özellikle Sakarya yaylaları öne çıkan bir şehirdir. Sakarya gezilecek yerler listesinde oldukça fazla sayıda yayla bulunmaktadır.

Özellikle İstanbul’a ve diğer çevre illerine oldukça yakın olması nedeniyle yerli turistler tarafından tercih edilen Sakarya, iyi korunmuş doğası ile yayla turizminin merkezlerinden biri haline geldi. Yürüyüş parkurları, kamp alanları, göl ve ırmaklarla beraber 30’un üzerindeki yayla, doğa severler için Sakarya’da gezilecek yerlerin cazibesini kanıtlıyor.

Sakarya Yaylaları

Dört mevsim ilgi çeken yaylalar, özellikle bahar ve yaz döneminde serin bir doğanın içerisine girmek isteyenlerin akınına uğruyor. Kış döneminde ise karla kaplanan bazı yaylalar, hem fotoğrafçılar hem de kışın doğa yürüyüşü yapmayı sevenler için iyi bir alternatif oluşturuyor. Sakarya yaylalarını alt kısımdan okuyabilirisiniz:

Sakarya Yaylaları
Sakarya Yaylaları

Soğucak Yaylası

Sakarya’nın Sapanca ilçesinde bulunan Soğucak Yaylası, şehrin en popüler yaylalarından biridir. Sapanca ilçe merkezine 17 kilometre kadar uzakta bulunan Soğucak, dört mevsim turist ağırlayan bir yerdir. Deniz seviyesinden yüksekliği 1.110 metre olan Soğucak Yaylası’nın ulaşımı kolay olması, bölgenin turizm değerini arttıran bir başka özelliktir.

Bölge ile ilgili detaylı bilgi almak için Sapanca Soğucak Yaylası başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Soğucak Yaylası
Soğucak Yaylası

İnönü Yaylası

Sakarya’nın Pamukova ilçesinde bulunan İnönü Yaylası, bölgenin kışın karla kaplanmasından dolayı kış turizminde de ilgi gören yerlerden biridir. Bahar döneminde rengarenk çiçeklerle kaplanan yayla, kamp yapmak isteyenlerin sıkça tercih ettiği bölgelerden biri olma özelliğine sahiptir.

Bölge hakkında detaylı bilgi almak için Pamukova İnönü Yaylası başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

İnönü Yaylası
İnönü Yaylası

Katırözü (Çilekli) Yaylası

Sakarya’nın Pamukova ilçesindeki Eskiyay Mahallesi’nde bulunan Katırözü Yaylası, buz gibi kaynak suları ve piknik alanlarıyla doğa severlerin ilgi gösterdiği yerlerden biridir. Deniz seviyesinden 1125 metre yükseklikte bulunan yaylada patika yolları kullanarak doğa yürüyüşü yapabilirsiniz.

Katırözü (Çilekli) Yaylası
Katırözü (Çilekli) Yaylası

Kırca Yaylası

Sakarya Pamukova ilçesinin en popüler yaylalarından olan Kırca Yaylası, ilçe merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıktadır. Pamukova’dan Kırca Yaylası’na gitmek için ilçe merkezini 2 kilometre kadar geçerek Karapınar yolu üzerinden 13 kilometrelik yol takip edilmektedir. Kırca Yaylası yolu üzerindeki Melekşeoruç ve Melekşesolak Mahalleleri, barındırdığı trekking rotaları ile doğa sporlarına son derece uygundur.

Kırca Yaylası
Kırca Yaylası

Keremali Yaylası

Sakarya’nın Akyazı ilçesine 20 kilometre, Hendek ilçesine ise 27 kilometre uzaklıkta yer alan iki ilçe arasındaki Keremali Yaylası, 1.200 metreden fazla yüksekliğe sahiptir. Sakarya’nın en yüksek dağı olan Keremali Dağı’nda yer alan yayla, yıl boyunca yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapmaktadır.

Keremali Yaylası’nda bulunan göl, piknik alanları ve trekking parkurları, ziyaretçilerin çeşitli aktiviteler yapmasına olanak sağlamaktadır.

Keremali Yaylası
Keremali Yaylası

Sultanpınar Yaylası

Sakarya’nın Akyazı ilçesindeki Sultanpınar Yaylası, ilçe merkezine 45 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Akyazı-Dokurcun yolunda Beldibi Mahallesi’nin hemen karşısından sağa dönen yolu takip ederek yaylaya ulaşım sağlayabilirsiniz.

Orman örtüsüyle çevrili geniş düzlüklerden oluşan Sakarya yaylaları arasındaki Sultanpınar Yaylası’nda çeşitli restoranlar, pansiyonlar ve yayla evleri hizmet vermektedir.

Sultanpınar Yaylası
Sultanpınar Yaylası

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 yorum