Kıbrıs Yeşilyurt Gezilecek Yerler

Kıbrıs Yeşilyurt gezilecek yerler listesi, bölgenin küçük bir belde olmasından dolayı çok sınırlıdır. Lefke ilçesi sınırları içerisinde bulunan Yeşilyurt, bölgenin küçük köylerinden biridir. 2006 yılı itibariyle 1.200 kişinin yaşadığı Yeşilyurt köyü, Gemikonağı ile Gaziveren beldeleri arasında kalmaktadır.

Lefke bölgesinde asker yoğunluğunun fazla olduğu yerlerden biri olan Yeşilyurt’ta 14.Mekanize Piyade Alay Komutanlığı ile beraber bu komutanlığa bağlı 1. Topçu Taburu ve Cengiz Topel Kışlası 2.Tabur da burada bulunmaktadır.

Kıbrıs Yeşilyurt Gezilecek Yerler
Kıbrıs Yeşilyurt Gezilecek Yerler

Kıbrıs Yeşilyurt Gezilecek Yerler

Yeşilyurt beldesinin merkezinde ilk göze çarpanlar girişteki Yeşilyurt Fatih Camii ve merkezde yer alan Askeri Kantin’dir. Yeşilyurt Askeri Kantini’nin etrafında yine askerlerin çalıştığı berber, manav, kuaför ve dönerci bulunmaktadır. Bu dükkanlar tamamı, sivillere de uygun fiyattan hizmet vermektedir. Yeşilyurt Askeri Gazino Müdürlüğü’nün Kışlık Gazinosu da burada bulunmaktadır. Fakat gazino artık Yedidalga beldesindeki yazlık bölümünde hizmet vermektedir.

Yeşilyurt beldesinin çıkışında yer alan Cengiz  Topel Devlet Hastanesi ve Yeşilyurt Öğrenci Yurdu, beldeye olan ilginin artmasına sebep olmaktadır.

Yeşilyurt Fatih Camii

Kibris Yesilyurt Fatih Camii

Güzelyurt tarafından gelirken Yeşilyurt beldesinin girişinde, sağ tarafta kalan Fatih Camii, 1961 yılında kilise olarak inşa edilmiştir. Güzelyurt-Lefke karayolu üzerinde yer alan yapı, Saint Nikolaos Kilisesi olarak hizmet verirken; 1977 yılında Yeşilyurt Fatih Camii adını almıştır.

Fatih Camii’ne en yakın diğer cami, 3 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Caminin çevresinde evler bulunmakta ve yaklaşık 1.000 kişi yaşamaktadır.

Yeşilyurt Askeri Kantin

Kibris Yesilyurt Askeri Kantin

Yeşilyurt beldesinin merkezinde bulunan Yeşilyurt Askeri Kantini, özellikle Lefke Avrupa Üniversitesi öğrencileri arasında oldukça popülerdir. Hem askeri personele hem de sivillere açık olan Askeri Kantin, vergiden muaf olduğu için ithal ürünleri oldukça ucuz fiyatlara satmaktadır. Örneğin kutu kola, 90 kuruştan satılmaktadır.

AKVA dolmuşları veya Lefke Avrupa Üniversitesi servisleri ile ulaşım sağlanabilen Askeri Kantin’in etrafında yine hem askerlere hem de sivillere açık olan manav, berber, kuaför ve dönerci bulunmaktadır. Buralarda da son derece uygun fiyatlar söz konusudur. Ayrıca Yeşilyurt Askeri Gazinosu da yine bu bölgede bulunmaktadır. Fakat bu gazinonun artık Yedidalga bölgesinde hizmet verdiğini belirtmek isteriz.

Irros Night Club

Irros Night Club Kibris

2018 yılı itibariyle Lefke bölgesinde yer alan tek gece kulübü olan Irros Night Club, Yeşilyurt beldesinin hemen çıkışında yer almaktadır. Cengiz Topel Devlet Hastanesi ve CMC Golf Kulübü’nün hemen yanında yer alan Irros Gece Kulübü, Güzelyurt-Lefke sahil yolu üzerindedir.

Gece şovları için giriş ücretinin 20 TL olduğu mekana gündüz girişleri için ücret ödenmemektedir. Gece kulübünün hemen karşı tarafında pansiyon tarzında 2 katlı bir bina bulunmaktadır. Gece programı saat 21:00’de başlamakta ve 01:00’de bitmektedir. Gecelik program ise 01:00-09:00 saatleri arasındadır. Irros Night Club’daki gündüz programının saatleri ise 11:00-17:00 arasıdır. Saatlik konsomatris görüşme ücretleri, 200 TL’den başlamaktadır ve 500 TL’ye kadar çıkmaktadır.

CMC Golf Kulübü

CMC Golf Kulubu Kibris

Cyprus Mediterrenean Coast (CMC) Golf Kulübü, Yeşilyurt beldesinin çıkışında, Yeşilyurt ile Gemikonağı beldelerinin arasında bulunmaktadır. Cengiz Topel Devlet Hastanesi’nin yanında yer alan CMC Golf Kılübü, deniz kenarına konumlanmıştır.

11 çukardan oluşan golf sahasının etrafında çam, okaliptus ve akasya ağaçları bulunmaktadır. Doğal engellerden oluşan bir golf sahasına sahip olan CMC Golf Club, Kuzey  Kıbrıs’ta 12 boyunca hizmet vermektedir.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir