Samsun Terme Miliç Plajı

Karadeniz’in en gelişmiş şehri olan Samsun, turizm konusunda da ciddi yatırımlar yapıyor. Terme Miliç Plajı, yaz turizmi için şehrin son zamanlardaki gözde yerlerden biri.

Samsun gezilecek yerler listesi; tarih, doğa ve kültür turizmi için oldukça cazip seçenekler sunuyor. Son yıllarda ise yaz turizminin gelişmesi için girişimlerde bulunuluyor. Şehirdeki mavi bayraklı plajların sayısı her geçen yıl artıyor. Bu mavi bayraklı plajlardan biri olan Terme Miliç Plajı da yaz döneminde oldukça ilgi görüyor.

Samsun’un doğunda, Terme Ovası’nın ortasına kurulan Terme ilçesi, yaz turizminde giderek daha fazla öne çıkmaktadır. 40 kilometrelik sahil şeridiyle Karadeniz Bölgesi’nin en büyük kumsalına sahip olan Terme sahillerinde Çoban Yatağı, Miliç Çamlığı ve Akçay Sahili gibi denize girilebilecek yerler bulunmaktadır. Bunların arasındaki Miliç Sahili, 2017 yılında mavi bayrak ile ödüllendirilmiştir.

Samsun Terme Miliç Plajı
Samsun Terme Miliç Plajı

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar ile Miliç’te plaj, gezinti yolları, etkinlik alanları, kafeterya, piknik alanları, yürüyüş parkurları, düğün salonu, otopark ve çocuk oyun alanı gibi yerler düzenlenmiştir. Miliç Plajı’nın yaklaşık 500 metre uzunluğundaki bölümü, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenmiştir. Miliç Halk Plajı’nın kumsal genişliği ise 60 metre civarındadır.

Terme Miliç Plajı Nerede?

Terme Miliç Plajı, Samsun şehir merkezine 65 kilometre uzaklıktadır. Samsun-Ordu karayolu üzerinde bulunan Miliç Tesisleri, Terme Amazon Dinlenme Tesisleri‘ne gelmeden 2-3 kilometre önce ulaşabilirsiniz. Plajın tam konumu için Google Maps linkine göz atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir