Lefkoşa Akkavuk Mescidi

Lefkoşa’da gezilecek yerlerden biri olan Lefkoşa Akkavuk Mescidi, şehrin tarihi Surlariçi bölgesinde yer almaktadır.

Enine şekilde dikdörtgen planlı olan Akkavuk Mescidi, kesme taş kullanılarak inşa edilmiştir. 1895 yılında mescidin bulunduğu yerde çok küçük bir mescit yer alırken, 1904 yılına gelindiğinde bu mescit tekrar inşa edilmiş ve bugünkü halini almıştır.

Lefkoşa Akkavuk Mescidi

Toros Sokak’ta bulunan Akkavuk Mescidi, geniş bir bahçe içerisindedir. Cemaat yeri kuzey yönünde olan mescidin kemerli aralıkları camlarla kapatılmıştır. Döşemesinde karo mozaik kullanılan Akkavuk Mescidi’nin zemini ise ahşaptır. Kiremit ile örtülen yapının çatısını iki kemer taşımaktadır.

Akkavuk Mescidi ile ilgili çok fazla bilgi bulunmamakla beraber mescit bahçesinde bir mezar taşı bulunmaktadır. Bu mezarın kime ait olduğu ile ilgili bir açıklama yoktur.

Lefkoşa Akkavuk Mescidi
Lefkoşa Akkavuk Mescidi

Lefkoşa’da gezilecek yerleri gösteren tabelalarda türbe ve mescitler bulunmaktadır. Bu turistik yerlerin restorasyonuna özen gösterilmektedir. Akkavuk Mescidi’nin restorasyonu gayet özenli yapılmıştır ve günümüzde oldukça sağlam durumdadır. Akkavuk Mescidi, ibadete açık bir yerdir. Bölgenin tam konumuna Google Maps üzerinden ulaşabilirsiniz.

Bölgedeki diğer turistik noktalar için Kuzey Kıbrıs Gezilecek Yerler başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir