Lefkoşa Vakıflar Çarşısı

Kıbrıs’ın başkenti Lefkoşa’nın merkezinde bulunan Lefkoşa Vakıflar Çarşısı, Kıbrıs’ta askerlik yapan hemen hemen herkesin bildiği bir çarşıdır. Asker Çarşısı olarak da adlandırılan KKTC Vakıflar Çarşısı, tarihi Girne Kapısı’nın ve Mevlevi Müzesi’nin hemen yanında konumlanmıştır.

Lefkoşa Vakıflar Çarşısı

Kıbrıs’ın her yerinden gelen askerler, askeri malzeme ihtiyaçlarını karşılamak için Vakıflar Çarşısı’nı tercih etmektedir. 3 kattan oluşan Vakıflar Çarşısı’nın içerisinde; askeri malzeme satan dükkanlar, lokantalar, internet kafe, telefon görüşmeleri yapılabilen yerler ve kıyafet dükkanları bulunmaktadır. 3 girişi olan çarşı, özellikle hafta sonlarında askerlerle dolup taşmaktadır.

Kıbrıs’ta askerlik yapanlar, ilk çarşı izinlerinde isimlik ve bağlı bulunduğu alayın neftesini almak için bu çarşıya gelmektedir. Güzelyurt, Lefke, Gazimağusa ve Girne gibi Kıbrıs’ın diğer ilçelerinde de askeri malzeme satan dükkanlar bulunsa da başkent Lefkoşa’yı gezmek için gelen askerler, malzeme ihtiyaçlarını buradan karşılamaktadır.

Lefkoşa Vakıflar Çarşısı
Lefkoşa Vakıflar Çarşısı

Çorap, iç çamaşırı, askeri kamuflaj, künye, çarşı defteri, tabanlık, bot boyası, kilit gibi aradığınız her askeri malzemeyi bulabileceğiniz Vakıflar Çarşısı, Türkiye’deki acemi birliğinizden geldiğiniz arkadaşlarınızla da karşılaşabilme ihtimalinizin çok yüksek olduğu bir yerdir. Ortamıyla size asker olduğunuzu hissettiren çarşı, eğer asker olarak değil de turist olarak gidiyorsanız; ucuz çamaşır ve ucuz yemek dışında işinize pek yaramayacak bir yerdir. Çarşının tam konumuna Google Maps bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Bölgedeki turistik yerlerden biri olan Lefkoşa Büyük Han ile ilgili yazımıza da göz atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 yorum