Erzincan Girlevik Şelalesi

Erzincan şehir merkezine 30 kilometre kadar uzaklıkta yer alan Çağlayan beldesindeki Erzincan Girlevik Şelalesi, üç kademe olarak 30-40 metre yükseklikten düşmektedir. Şelale ile aynı ismi taşıyan Gürvelik Köyü’nde bulunan Erzincan Girlevik Şelalesi, 1990 yılında Doğal Sit Alanı olarak koruma altına alınmıştır.

Kışın donan şelalenin suları, ayrı bir güzellik sunmakla beraber buz tırmanıcıları için de bir aktivite alanı haline gelmektedir. Şelalenin suları, bölgeye birkaç kilometre uzaklıkta bulunan Kalecik Köyü’ndeki 9 ayrı kaynaktan gelmektedir. Kışın görüntüsüyle ziyaretçileri etkileyen Girlevik Şelalesi, yaz mevsiminde etrafındaki mesire alanı ile ilgi çekmektedir. Bölge; bitki örtüsü, ağaçları ve serin havasıyla şehrin stresinden kaçmak için ideal bir yerdir. Küpe çiçekleri, papatyalar ve iğde ağaçları bu çevrede yoğun olarak bulunmaktadır.

Erzincan Girlevik Şelalesi
Erzincan Girlevik Şelalesi

Yöre halkı tarafından Çağlayan Şelalesi olarak da bilinen bölge, özellikle yaz aylarında Erzincan’ın kuru sıcağından bunalanların serinlediği bir yer haline geliyor. Hem yerli hem de yabancı turistlerin ziyaret ettiği Çağlayan Şelalesi’nin alt kısmında yer alan restorantta üretme havuzların yetiştirilen alabalıklarla beraber ızgara ürünler de satılıyor.

Şelale Aile Restoranı

Hem kapalı hem de açık bölümlere sahip olan Girlevik Şelalesi Restorantı, 4.000 metrekarelik bir alan üzerine kurulmuş. 400 kişilik bahçe bölümü bulunan restorantta; otopark, çocuk oyun parkı, aile bölümü, kapalı restoran, bahçe restoran ve maç yayını bulunuyor.

1981 yılında yılında hizmet vermeye başlayan Girlevik Şelale Aile Restorantı’nda tavuk, köfte ve alabalık gibi yemekler dışında salata ve cacık da servis ediliyor. Girlevik Şelalesi Aile Restorantı’na 0 446 235 23 23 numaralı telefondan ulaşılabiliyor.

Girlevik Şelale Aile Restoranı
Girlevik Şelale Aile Restoranı

Erzincan Girlevik Şelalesi Nerede? Ulaşım

Erzincan şehir merkezi ile Erzincan Girlevik Şelalesi arası yaklaşık 30 kilometredir. Erzincan merkezden Girlevik Şelalesi’ne özel araçla yada Erzincan-Çağlayan Beldesi minibüsleriyle ulaşım sağlayabilirsiniz. Erzincan-Çağlayan minibüsleri, 13 Şubat Minibüs Durakları’ndan kalkmaktadır.

Erzincan-Girlevik Şelalesi minibüsleri, haftanın her günü 30 dakika arayla 13 Şubat minibüs durakları ve şelaleden karşılıklı olarak kalkmaktadır. Erzincan’dan son minibüs saati 20:30’dur. Şelaleden son minibüs ise 19:30’da kalkmaktadır. Şelalenin tam konumuna Google Maps linkinden ulaşabilirsiniz.

Bölgedeki bir başka turistik nokta için Erzincan Kemah Kalesi başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 yorum