Bolu Abant Gölü

Abant Gölü, çevresinin doğal güzelliğiyle tanınan küçük bir tatlı su gölüdür. Bolu kentinin güneybatısında 1,5 km2′den az bir alanı kaplayan Abant’ın suları, aynı adı taşıyan dereyle Bolu Çayı’na akar. Derinliği 18 metreye varan gölün suları dibi görülebilecek kadar durudur.

Abant Gölü

Gölün çevresi çam, köknar ve kayın ağaçlarından oluşan ormanlarla kaplıdır. Alıç, kuşburnu, böğürtlen, çilek gibi meyveli bitkiler, çeşitli mantarlar ve kokulu dağ çiçek­leri de bitki örtüsünü zenginleştirir. Gölde, Abant alası denen bir alabalık türü ve benekli mercan balığı çok boldur. Balık avı denetim altına alınmıştır. Gölün yakınında alabalık ve geyik üretmek için kurulmuş iki istasyon vardır. Havuzlarda üretilen yavru alabalıklar gölde doğal gelişmeye bırakılır. Soylarının tükenmemesi için bu istasyonda üretilen geyikler ise iyice geliştikten sonra doğaya salınır.

Yörede yaban domuzu, kara­ca, tavşan, tilki, ayı, yaban ördeği, yaban güvercini ve keklik gibi av hayvanlar bulunur. Her mevsimde ayrı bir güzelliğe bürünen Abant ve çevresi dinlence, spor ve avcılık olanaklarıyla sevilen bir tatil yöresidir. Gölün kıyılarında ve yakınlarında moteller, dinlenme evleri ve kamp yerleri kurulmuştur.

Ayrıca gölün çevresindeki düzlüklerden sonra başlayan ve yüksekliği 1.770 metreye ulaşan Abant Dağ­ları küçük akarsuların açtığı vadilerle yarıl­mıştır.

Bolu Abant Gölü
Bolu Abant Gölü

Abant Konaklama Ücretleri Ne Kadar ?

Abant pansiyonlarında konaklamanın maliyeti, iki kişi gecelik 500 ile 1.500 TL arasında değişiyor. Muhteşem göl manzarası ve içinize çektiğiniz nefesle, otel ücretlerinden çok, bir dahaki sezon için, otel rezervasyonunu düşünmeye başlıyorsunuz…

Abant Gölü Giriş Ücreti Ne Kadar ?

Aracınız ile Abant’a giriş yapacaksınız 25 TL giriş ücreti ödedikten sonra göl etrafında aracınızla dolaşabileceğiniz gibi park yerlerini kullanıp yayan da gezebilirsiniz. Ya da isterseniz at arabaları ile ucuz bir şekilde göl etrafında gezebilir, temiz oksijeni ile doğanın ve manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. Güncel ziyaret saatleri ve giriş ücretleri için abantgolu.tabiat.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Abant Gölü’ne Nasıl Gidilir ? Nerede ? Ulaşım

Abant’a gidebileceğiniz en kısa yol Anadolu Otoyolu üzerindendir. İstanbul’dan gelenler için; Kaynaşlı ayrımından otoyoldan çıkarak, Bolu Dağı’nı tırmanmanız gerekmektedir. Dağın bitiminde bulunan Abant sapağından girerek 22 km sonra Abant Gölü Milli Parkı’na ulaşabilirsiniz. Bölgedeki bir diğer doğal güzellik hakkında bilgi almak için Yedigöller Milli Parkı başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 yorum