Sivas Sızır Şelalesi

Sivas’ın Gemerek ilçesinde yer alan Sivas Sızır Şelalesi, doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini ağırlıyor. Etrafı yemyeşil bir bitki örtüsü ile kaplı olan şelalenin manzarası, ziyaretçileri kendisine hayran bırakıyor. Gürül gürül akan suyun tatlı sesi, stresten uzaklaşmak ve biraz olsun dinlenmek isteyenler için oldukça ideal görünüyor.

Sızır Şelalesi’nin yer aldığı bölgede bir çok su kaynağı bulunuyor. Şelaleyi besleyen sular, şelaleye 500 metre mesafeden çıkıyor. Bu doğal güzelliğin içinde piknik yapmak için de güzel bir mesire alanı bulunuyor. Şelalenin bulunduğu alanın çevre düzenlemesi oldukça güzel yapılmış. Tahta merdivenlerle kolaylık bir gezi yapabilirsiniz.

Sızır Şelalesi’nin hemen karşı tarafında bulunan tepede işletmeler yer alıyor. Buradan manzarayı izlerken bir yandan da çayınızı yudumlayabilirsiniz. Sızır’da sadece doğal güzellikler yok. Aynı zamanda kültür ve tarih sevenler için; Roma ve Bizans dönemlerinden kalma kalıntılar ve örenyerleri bulunuyor. Ayrıca bölgede pek çok mağara ve yayla da mevcuttur.

Sivas’ta gezilecek yerlerle ilgili bir sonraki yazımızı, Divriği Ulu Camii başlıklı konudan okuyabilirsiniz.

Sivas Sızır Şelalesi
Sivas Sızır Şelalesi

Şelale ve civarda bulunan su kaynaklarının berrak suları içinde yetişen alabalıklar bölgede en çok tercih edilen yemeklerin başında geliyor. Sivas’ın gezilmesi gereken yerlerinin bir çoğunda olduğu gibi burada da Sivas Köftesi ve kavurmasını tatmanızı tavsiye ederiz. Ayrıca Sızır Şelalesi’ne öğleden önce giderek 12-13 çeşit kahvaltılıktan oluşan, güzel bir kahvaltı da yapabilirsiniz. Ayrıca mevsiminde giderseniz gilaburu şerbetini de tadabilirsiniz. Alabalık porsiyonu ortalama 20 TL’dir. Kahvaltı ücreti ise kişi başı ortalama 30 TL’dir.

Sivas Sızır Şelalesi’ne Nasıl Gidilir ? Nerede ?

Sivas’a yaklaşık 133 km, Kayseri’ye ise 100 km ve Yozgat’a 142 km uzaklıkta olan şelale, Kayseri-Sivas yolu üzerindeki Gemerek ilçe merkezinin 3 km kuzeyindeki Yeniçubuklu ayrımından çıktıktan sonra 20 km kadar devam ettiğinizde Sızır kasabasına ulaşıyorsunuz. Şelale, kasaba merkezine 1 km mesafede. Sivas-Kayseri yolu bölünmüş yol. Bu nedenle ulaşımı kolay. Şelalenin tam konumuna Google Maps üzerinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 yorum