Bursa Cumalıkızık Köyü

Bursa şehrine 15 kilometre uzaklıkta olan Cumalıkızık Köyü, Osmanlı döneminin mimari özelliklerini taşıyan bir yerleşim yeri olarak ziyaretçileri ağırlamaya devam ediyor. Osmanlı İmparatorluğu’nun ikinci padişahı olan Orhan Bey zamanında Kızık boyu, Bursa merkezinin civarında 7 adet köye ayrıldı. Cumalıkızık, bu köylerden bir tanesidir.

Cumalıkızık, Yıldırım Mahallesi’nde bulunmaktadır. Köyün 700 yıllık bir tarihe sahip olması, özellikle tarih meraklıları için görülmesi, gezilmesi gereken yerlerden biri oluyor. Eskiden çevrede yaşayan halkın, Cuma namazını kılmak için bu köye geldiği söylenir. Köyün adı da buradan gelmektedir. Kızık Boyu’ndan geriye kalan en sağlam köy olan Cumalıkızık’ın dar sokakları, ziyaretçilere geçmişin tarihi dokusunu yaşamasını sağlıyor.

Bursa Cumalıkızık Köyü
Bursa Cumalıkızık Köyü

Cumalıkızık Köyü’nün ilgi çeken tek tarafı tarihi yapısı değildir. Doğal yaşamın içinde bulunması ve güler yüzlü köy halkı, bu yerleşim yerinin diğer güzellikleridir. Cumalıkızık Köyü’nün doğal yiyeceklerden oluşan köy kahvaltısı, özellikle Bursa’da yaşayanların hafta sonları için kahvaltıda burayı tercih etmelerinin sebeplerindendir. Cumalıkızık’ta bulunan alabalık tesisi, çevrede oldukça meşhur bir yerdir. Burayı ziyaret eden turistlerin, alabalığın tadına bakması önerilir.

Cumalıkızık, özellikle fotoğraf meraklıları için bulunmaz yerlerden bir tanesidir. Köyün dar sokaklarında elinizde fotoğraf makinesi ile gezerken, sıcakkanlı köy halkının size bir şeyler ikram etmesiyle karşılaşmanız muhtemeldir.

Cumalıkızık Köyü’nde Nerede Kalınır ? Cumalıkızık Konaklama

Cumalıkızık’ta doğal ortamda konaklamak için çeşitli seçenekler bulunmaktadır. Pansiyon ve konaklama işleriyle uğraşan köy halkı, ev pansiyon şeklindeki işletmeleriyle sizin ihtiyaçlarınıza çözüm sunacaktır. Bu şekilde hem sıcak bir konaklamadan yararlanabilir hem de köyün bozulmayan doğasının havasını soluyabilirsiniz.

Bursa Cumalıkızık
Bursa Cumalıkızık

Cumalıkızık Köyü’ne Nasıl Gidilir ? Cumalıkızık Nerede ?

Cumalıkızık, Uludağ’ın eteklerinde kurulu bir yerleşim yeridir. Uludağ’dan düzenlenen turlarla veya Uludağ’a düzenlenen turlarla Cumalıkızık Köyü’nü görebilirsiniz. Bursa’nın Cumalıkızık, İstanbul’a yakın olması sebebiyle özellikle hafta sonu tatilinde İstanbullular tarafından tercih edilen yerlerdendir. İstanbul’dan Cumalıkızık’a gitmek isteyen ziyaretçiler, Yenikapı’dan düzenlenen feribot seferleriyle Mudanya’ya ulaşıp buradan aktarma yapabilirler. Ankara’da Cumalıkızık’a gitmek için ise 5 saatlik bir yolculuk yapmanız gerekmektedir. Köyün tam konumu için Google Maps bağlantısına göz atabilirsiniz.

Şehirdeki gezilecek bütün turistik noktalar için Bursa Gezilecek Yerler başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 yorum