Ankara Kuğulu Park

Ankara Kuğulu Park, şehrin simgelerinden ve gözde yerlerinden bir tanesidir. Ankara’da gezeceğiniz zaman için bir kısıtlamanız yoksa Kuğulu Park’ı görmenizi tavsiye ederiz.

Kuğulu Park, Tunalı Hilmi Caddesi, Atatürk Bulvarı ve Polonya Caddesi arasında kalan küçük bir alanı kaplamaktadır. Adından da anlaşılacağı gibi, parkta kuğular ve onların yanında kazlar, ördekler bulunmaktadır.

Ankara Kuğulu Park

Ankara’nın bu küçük parkı, meşhur Tunalı Hilmi Caddesi’nin başlangıç noktasında bulunması nedeniyle konumu itibariyle ilgili çekicidir. Parkın adı, Viyana Belediyesi tarafından hediye edilen beyaz kuğulardan gelmektedir.  Parkta halen bulunan kara kuğular (Cygnus atratus) Çin Halk Cumhuriyeti hükümetinin hediyesidir ve Pekin’den gelmişlerdir.

Kuğulu Park’ın bulunduğu arazi, daha önceleri içinden dere geçen kavaklık bir araziydi. Tunalı Hilmi Caddesi’ni de kapsayan Kavaklıdere semti, ismini buradan geçen dere ve kavak ağaçlarından alır. Park arazisinde halen kavak ağaçları bulunmaktadır.

Kuğulu Parkı’nda içerisinde bir adet restoran yer almaktadır. Kuğulu Restoran adındaki bu işletmede yemek yiyebilir veya bir şeyler içebilirsiniz.

Tarihi ve doğal güzelliği nedeniyle Kültür Bakanlığı Ankara Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından sit alanı olarak belirlenmiştir. Parkta kuğuların, kazların ve ördeklerin yanı sıra 24 farklı kuş türü bulunmaktadır. Ayrıca kavak ağaçlarının yanı sıra çıkar, erguvan, alış ağaçları ve çeşitli çalı ve bitki grupları bulunmaktadır.

Kuğulu Park, özellikle kışın karlar altında ayrı bir güzel görüntü sunmaktadır. Parkın içerisinde kafeterya ve parkın etrafında simitçiler bulunmaktadır. Parkta simitlerle güvercinleri ve diğer kuşları besleyebilir, şehrin gürültüsünden ve koşuşturmasından biraz olsun uzaklaşabilirsiniz.

Ankara Kuğulu Park
Ankara Kuğulu Park

Kuğulu Park’a Nasıl Gidilir ? Nerede ? Ulaşım

Kuğulu Park, Tunalı Hilmi Caddesi ile Atatürk Bulvarı arasında Kavaklıdere’de yer alan küçük bir parktır. Kızılay’dan yürüme mesafesi ile yaklaşık 30-40 dakika uzaklıkta olan Kuğulu Park’a otobüs ile gitmek için Kızılay Atatürk Caddesi üzerinden Çankaya tarafına giden otobüslerin bir çoğunu kullanabilirsiniz.

Şehirdeki bütün turistik noktalar için Ankara Gezilecek Yerler başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 yorum