Fethiye Kuleli Koyu Plajı

Kuleli Koyu Plajı, çam kokusu içinde, denizin hemen yanı başında küçük bir koy, berrak bir deniz ve sakin bir tatil arayanlar için muhteşem bir yerdir. Eğer cevabınız evet ise Fethiye ilçesinin Kuleli Koyu’nda bulunan Kuleli Plajı’nı mutlaka görmelisiniz. Fethiye şehir merkezine yakın, tertemiz bir koydur, Kuleli.

Fethiye, Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden bir tanesidir. Fethiye’nin diğer turizm merkezlerine göre en büyük artısı ise tertemiz plajları ve koylarıdır. Bu nedenle Fethiye’de hemen hemen her yerde denize girilebilmekte ve güzel bir tatil yaşanabilmektedir. Fethiye’nin cennet gibi koylarından bir tanesi de Kuleli’dir.

Fethiye Kuleli Koyu Plajı
Fethiye Kuleli Koyu Plajı

Kuleli Koyu Plajı, profesyonel seviyede hizmet veren bir yer değildir. Daha doğal bir yer arayanlar için yeterli bir seviyede hizmet plajda, ahşaptan yapılmış oturma odalarını ve şezlongları kiralama imkanınız bulunmaktadır. Yiyecek ve içecek hizmeti veren küçük bir büfe de yer almaktadır, Kuleli Koyu’nda. Fakat burada verilen hizmet sizi pek tatmin etmeyebilir. Fethiye Kuleli Koyu Plajı’nın cezbeden yanı büfesi veya diğer hizmetleri de değildir zaten.

Denizin güzelliği ve temizliği Kuleli Koyu’nu size sevdirecektir. Eğer Fethiye’de gezecek, görecek bir koy ve plaj arıyorsanız, Kuleli Koyu’nu listenize eklemenizi tavsiye ederiz. Hafif çakıllı olan plajın denizi, oldukça sığdır ve dalga neredeyse yoktur. Kuleli sahilinin berrak suyunda, denizin metrelerce aşağısını görmeniz de mümkündür.

Kuleli Koyu Kapatıldı

GÜNCELLEME… Bu yazıda yazdığımız bilgilere ek olarak 2018 yılı itibariyle belediye tarafından Kuleli Koyu kapatıldı. Aradan 2 yıl geçtikten sonra ihaleye çıkan bölge, basında ”tesettür plajı” başlığıyla tekrar gündeme geldi. Basında çıkan haberlere göre plajın bir bölümü kadınların denize girmesi için brandalarla kapatıldı. Görüntüler, tepki çekti.

Olayla ilgili gercekfethiye.com yerel haber sitesinin haberine göz atabilirsiniz.

Kuleli Koyu Muhafazakar Plaj
Kuleli Koyu Muhafazakar Plaj

Fethiye Kuleli Koyu Plajı Nasıl Gidilir ? Ulaşım

Fethiye Kuleli Koyu Plajı, Fethiye şehir merkezine oldukça yakın bir konumda bulunmaktadır. Şehir merkezinden kalkan dolmuşlara binerek, Kuleli Koyu’na ulaşabilirsiniz. Özel arabanız ile Kuleli Koyu’na gidecekseniz; iskele yolundan Karagözler istikametine doğru gitmeniz gerekmektedir. Körfezin karşı tarafına geçtiğiniz zaman tatil köyünü geride bıraktıktan bir kaç kilometre sonra, sağ tarafınızda Kuleli Koyu Plajı tabelasını göreceksiniz.

Fethiye’deki bir başka güzel koyla ilgili bilgi almak için Fethiye Katrancı Koyu başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 yorum