Kuşadası Plajları, Aydın

Aydın’ın en turistik ilçelerinden olan Kuşadası’nda birbirinden güzel plajlar bulunmaktadır. Kuşadası plajları, Ege bölgesinin gözde yerlerindendir. Bu plajların bazıları çakıllı bazıları ise kumlu zemine sahiptir. Tatil için Kuşadası’nı tercih eden turistlerin, burada tanıtılan plajlara göre atarak fikir sahibi olmasını tavsiye ederiz. Kuşadası plajları hakkındaki bilgilere bu yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Kuşadası’nda yer alan plajlar içinde en popülerleri Kadınlar Plajı, Kalamaki Plajı, Kuştur Plajı ve Pamucak Plajıdır.

Kuşadası, Halk Plajı

Halk Plajı, Kuşadası’nın merkezinde bulunmaktadır ve herhangi bir vasıta kullanmadan, merkezden kolayca ulaşılabilmektedir. Halk Plajı’nda uzun yıllar denize girilememiştir. İlçenin merkezinde bulunan plaj, arıtma eksikliğinden dolayı, çok kirli kalmıştır. Yapılan çalışmalar sonucunda son 7-8 yıla kadar Halk Plajı’nda denize girilmeye başlanmıştır. Arıtma sorununun çözülmesi, deniz kirliliğini azaltmıştır. Kuşadası merkezinde bulunan pansiyon ve otellerde konaklayan turistler, genellikle burayı tercih etmektedir ve plaj çok kalabalık olmaktadır.Halk Plajı’nda duş, şemsiye ve tuvalet hizmetleri mevcuttur.

Kuşadası Halk Plajı

Kuşadası, Kadınlar Denizi Plajı (Ladies Beach)

Kadınlar Denizi Plajı, Kuşadası’nın en popüler plajlarından bir tanesidir. Şehir merkezine 15 dakikalık bir mesafede yer almaktadır ve minibüs hattı bulunmaktadır. Bu plaj, eskiden zeytin toplamaya gelen kadınların serinlemek için denize girdiği bir yer olduğu için, Kadınlar Denizi adını almıştır. Aynı zamanda bölgede bulunan Kadınlar Denizi semtine adını vermiştir. 1 kilometre uzunluğundaki plajda şemsiye, şezlong, kabin, duş ve tuvalet gibi hizmetler mevcuttur. Plajın hemen karşısında restoranlar ve pansiyonlar bulunmaktadır. Tatil için Kadınlar Denizi’ni tercih eden turistler, denize bu noktada girmektedir. Otel ve pansiyonların arkasında ise genellikle yerel halka ait olan yazlıklar ve siteler bulunmaktadır. Gün batımını izlemek için eşsiz bir yer olan Kadınlar Plajı’na motorlu araçların girmesi yasaktır. Tatili Kuşadası ve civarında geçireceklerin mutlaka görmeleri gereken bir plajdır.

Kuşadası, Yeşil Plaj (Green Beach)

Kadınlar Plajı’nın hemen yanında bulunan Yeşil Plaj, küçük ve sakin bir yerdir. Kumlu zemini ve palmiye ağaçlarının kapladığı bu alan, sessiz bir yerde denize girmeyi tercih edenler için oldukça idealdir. Plaj kumunda güneşlenebilir veya ağaç gölgelerinin arasında kestirme yapabilirsiniz.

Kuşadası Yeşil Plaj Green Beach

Kuşadası, Kuştur Plajı (Pygela Plajı)

Kuşadası şehir merkezinin 5 kilometre kuzeyinde bulunan Kuştur Plajı, Kuşadası’ndaki en popüler plajlardan bir tanesidir. Yürüyerek de gidilebilen Kuştur Plajı’na otobüs ve minibüs seferleri aracılığı ile kolayca ulaşım sağlanmaktadır. Bölgenin en temiz plajlarından biri olan Kuştur’da şezlong, şemsiye, duş ve tuvalet gibi imkanlar da mevcuttur. Su sporları imkanı bulunan Kuştur’da, plaj voleybolu sahası da bulunmaktadır. Kumlu zemine sahip olan plajın bir kısmında çakıllı alanlar da bulunmaktadır. Belediye, 2000 yılında bölgede düzenleme çalışması yapmış ve burayı turistler için çok daha cazip bir hale getirmiştir. Kuştur Plajı’nın denizi sabah saatlerinde sakin olmasına karşın öğlene doğru biraz daha hareketli olmaktadır. Bölgede bulunan kafeler ve restoranlar sayesinde Kuştur, akşam saatlerinde de canlılığını yitirmemektedir. Plaj hakkında detaylı bilgi almak için Pygela Plajı başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Kuşadası, Pamucak Plajı

Kuşadası’na 10 kilometre uzaklıkta bulunan Pamucak Plajı, 5 kilometrelik plajı uzunluğu ve 80 metrelik plaj genişliği ile büyük bir alana yayılmıştır. Kuşadası merkezinde bulunan bazı tur şirketleri, Pamucak Plajı’nda at ve deve binme grupları organize etmektedir. Bu bölgede 5 yıldızlı oteller bulunmaktadır. Bazı otellerde, ücret karşılığında su sporları imkanlarından ve bunlardan faydalanılmaktadır. Küçük Menderes Nehri, bu plajın karşısında denize ulaşmaktadır.

Kuşadası Pamucak Plajı

Kuşadası Uzun Plaj (Long Beach)

6 kilometre uzunluğundaki Long Beach, Kuşadası merkezinin 6 kilometre güney tarafında yer almaktadır. Yerel minibüslerle ulaşımın sağlandığı Long Beach, yaz döneminde yerli ve yabancı turistlerle dolmaktadır. Sahil boyunca uzanan pansiyonlar, oteller, restoranlar ve kafeler mevcuttur. Bu restoran genellikle taze balık ve deniz ürünleriyle ön plana çıkmaktadır. Şezlong, şemsiye, duş, tuvalet gibi hizmetlerin de bulunduğu Uzun Plaj’ın denizi oldukça berrak ve temizdir. Bu sessiz plajda güneşlenmenin yanı sıra deniz kayağı, parasailing ve jet ski gibi su sporlarını da yapabilirsiniz.

Kuşadası Uzun Plaj Long Beach

Kuşadası, Yılancı Burnu Plajı

Yılancı Burnu, Kuşadası şehir merkezine çok yakın bir noktada bulunan küçük bir yarımadadır. Güvercin Adası’nın sol tarafında yer alan Yılancı Burnu’nunda 2 adet plaj bulunmaktadır. Bir plajda şezlong, şemsiye gibi hizmetler bulunuyor fakat diğer plajda bu imkanlar yok. Yılancı Burnu Plajı’nın denizi sakin olmasına karşın dibi taşlıktır. Yeşilhamam da denilen bu bölge, bir plajdan çok kayalık bir koyu andırmaktadır. Kum zeminlerden ziyade kayalık ve taşlık zeminlerde denize girmeyi, yüzmeyi sevenler için ideal bir yerdir.

Kuşadası Yılancı Burnu Plajı

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 yorum