Saklıgöl Karamandere Şile

İstanbul’un stresinden ve yoğun temposundan bunalanlar için Şile’nin Karamandere Köyü’nde bulunan Saklıgöl Karamandere, gezilmesi ve görülmesi gereken yerler arasına giriyor. İstanbul’da bulunanlar denize girmek veya güzel bir hafta sonu tatili geçirmek için genellikle Şile’yi tercih etmektedir. Hem İstanbul’a yakın olması hem de güzel denizi ve doğasıyla Şile, İstanbulluları cezbeden bir tatil yeridir.

İstanbul’dan yola çıkıp, Şile kavşağına vardığınız zaman Karamandere tabelası sizi karşılıyor. Biraz ilerisinde ise Saklıgöl levhası karşınıza çıkıyor. Köy içerisinde dar ve toprak yollardan geçtikten sonra iki tepenin arasında yer alan göle ulaşıyorsunuz.

Yeşilliklerin arasında yer alan bu küçük göl, stresten uzak ve doğa ile başbaşa biraz zaman geçirmek için oldukça ideal bir yer. Bir adet restoranın bulunduğu Saklıgöl’de isterseniz göl kıyısında bulunan piknik alanlarını da kullanabiliyorsunuz. Güzel bir piknik ile mangal yapmak için İstanbul’a yakın, uygun yerlerden biri olarak göze çarpıyor Saklıgöl Karamandere.

Saklıgöl Karamandere, özellikle fotoğraf meraklıları için güzel bir tercih olacaktır. Yansıma, doğa, göl ve çevrede yaşayan onlarca kuş türünü fotoğraflamak mümkün.

Ayrıca güzel bir doğa yürüyüşü içinde etraftaki yemyeşil ormanı kullanabilirsiniz.

Şile Saklıgöl Karamandere
Şile Saklıgöl Karamandere

Saklıgöl Karamandere Kahvaltı ve Piknik

Şile Saklıgöl’e gelenler genellikle burada kahvaltı yapmayı tercih etmektedir. Özellikle pazar sabahlarında yoğun olan bölgede, güzel bir kahvaltı yapabilirsiniz. Kahvaltı haricinde ise ızgara, balık, nargile ve tatlı çeşitleri de sipariş edebilirsiniz. Tesisteki serpme kahvaltı fiyatları 25-30 TL arasındadır.

Şile Karamandere Saklıgöl’de piknik ve mangal yapmanız da mümkündür. Bunun için buradan bütün piknik malzemelerini kiralayabilirsiniz. Saklıgöl piknik ve mangal fiyatları şu şekildedir:

Masa fiyatları: 600-200 TL arası
Mangal fiyatları: 40-100 TL arası
Semaver: 80 TL
Kuver (Tabak, çatal, bıçak, ekmek, su): 30 TL (Kişi Başı)

Karamandere Saklıgöl’e Nasıl Gidilir ? Nerede ? Ulaşım

Karamandere Saklıgöl’e gitmek için İstanbul-Şile otobanı üzerinden Şile tabelasını takip etmelisiniz. Şile merkeze gelmeden önce Işık Üniversitesi’ni geçtikten hemen sonra ilk ışıklardan sağa, Ahmetli Köyü tarafına doğru gitmelisiniz. Köy yolundan 3 kilometre kadar ilerledikten sonra Saklı Göl tabelası karşınıza çıkıyor. Tabelayı takip ederek bölgeye kolayca ulaşabilirsiniz. Bölgenin tam konumuna Google Maps linkinden ulaşabilirsiniz.

Karamandere Saklıgöl Telefon Numarası: 0 216 731 21 69

Şehirdeki bütün turistik noktalar için İstanbul Gezilecek Yerler başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 yorum