Eskişehir Şahin Tepesi

Eskişehir, İç Anadolu Bölgesi’nin güzel şehirlerden bir tanesidir. Öğrencilerin başkenti olan Eskişehir’de Şahin Tepesi gibi gezilecek yerler denildiği zaman akla ilk olarak Odunpazarı ilçesi gelmektedir. Odunpazarı ilçesinin en ilgi çekici yerlerinden bir tanesi Şelale Park’tır. Şahin Tepesi’ne inşa edilen Şelale Park, Eskişehir manzarasını ayaklarınızın altına sermektedir ve Eskişehir’de gezilmesi gereken yerler arasında almayı hak etmektedir.

Gece ve gündüz seyir zevki bir başkadır bu tepeden. Gündüz, alabildiğine Eskişehir manzarasını izleyebilirsiniz. Gece ise ışıklarla bezenmiş bir şehri seyredebilirsiniz. Şelale Park, hafta içi ve hafta sonu yılın her ayın ziyaretçi çeken bir yerdir.

Çevre düzenlemesi ve ışıklandırmasıyla ilgi çeken parkta kafe de bulunmaktadır. Dilerseniz bu kafede çayınızı yudumlayıp, sohbet ederek manzaranın zevkini arttırabilirsiniz.

Şelale Park’a gittiğiniz zaman özellikle kış ve bahar aylarında dikkatli olmanız gerekiyor. Parkın tepede bulunması sebebiyle çoğu zaman sert rüzgarlara maruz kalabiliyorsunuz. Bu nedenle parka gideceğiniz zaman sıkı giyinmenizde fayda var.

Şahin Tepesi Şelale Park Eskişehir
Şahin Tepesi Şelale Park Eskişehir

Şelale Park, Şahin Tepesi’ne Nasıl Gidilir ? Nerede ? Ulaşım

Şahin Tepesi’nde bulunan Şelale Park’a gidebilmek için, şehrin bir çok noktasından geçen ve Kentpark karşısında bulunan Otogar’dan kalkan tramvaya binerek Atatürk Lisesi Durağı’nda inmeniz gerekiyor. Buradan belediyenin 1 nolu otobüslerine binerek, Şelale Tepesi’ne ulaşabilirsiniz. Ayrıca yokuş çıkmak sizin için çok fazla yorucu değilse, Odunpazarı Evleri’nin sırtlarında bulunan Şelale Park’a yürüyerek de gidebilirsiniz.

Şehirdeki tüm turistik noktalar için Eskişehir Gezilecek Yerler başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 yorum