Fethiye Çalış Plajı

Çalış Plajı, Fethiye şehir merkezinin 4-5 kilometre uzağında bulunan iri kumlu ve ince çakıllı güzel bir plajdır. Bir çok turizm bölgesinde meydana gelen yapılaşma gibi Fethiye’de de yapılaşmanın artması sonucunda, şehir merkezi Çalış Sahili’ni kapsar duruma gelmiştir.

Çalış Plajı’nın bazı kesimleri, adaların korumasıyla beraber sakin sulara sahiptir. Adaların koruması dışındaki bölgelerde ise dalgalar hakimdir. Çalış Plajı’nda dalgaların bulunduğu bölgeler, sörf sporu için uygun yerlerdir.

Çalış Sahili’nde denize girmek kadar, kumsalın hemen yanı başında bulunan ve parke taşlarla döşenen yolda yürümek oldukça keyiflidir. Özellikle gün batımında burada yürümenin ayrı bir güzelliği bulunmaktadır. Çalış Sahili’nin en önemli özelliklerinden birisi de eşsiz gün batımı manzarasıdır. Güneş’in batarken oluşturduğu kızıl görüntü, adeta Fethiye’yi selamlar gibi durmaktadır.

Plaj kenarında bulunan sahil yolunda çok sayıda kafe ve bar bulunmaktadır. Bu mekanların bazıları oldukça ilgi çekici ve otantiktir. Burada bir akşam yemeği yiyebilir veya denizde acıktıktan sonra bir şeyler atıştırmak için uğrayabilirsiniz. Bu bölgede gece hayatı da oldukça eğlenceli geçiyor. Burada yer alan disko ve barlar, akşam saatlerinde turistlerle doluyor.

Fethiye Çalış Plajı
Fethiye Çalış Plajı

Çalış Plajı Konaklama

Fethiye Çalış Sahili civarında konaklamak için oldukça fazla seçenek bulunuyor. Bölgede yer alan otellerin ve pansiyonların fazlalığı, her bütçeye uygun bir konaklama yelpazesi oluşmasını sağlıyor. Deniz kenarında yer alan otellerin fiyatı biraz pahalı olsa da, bu otellerin 200-300 metre kadar gerisinde konaklamak için uygun fiyatlı bir yer bulmak mümkün.

Fethiye Çalış Sahili
Fethiye Çalış Sahili

Çalış Plajı’na Nasıl Gidilir ? Nerede ? Ulaşım

Çalış Plajı’na ulaşmak için arabanızı kullanacaksınız; Fethiye şehir merkezinden yaklaşık 6-7 dakika içinde bölgeye varabilirsiniz. Çalış Sahili’ne gitmek için şehir merkezinden ortalama 20 dakikada bir kalkan dolmuş hatlarını da kullanabilirsiniz. Plajın tam konumuna Google Maps üzerinden ulaşabilirsiniz.

Bölgenin önemli turizm noktalarından Ölüdeniz ile ilgili turistik bilgilere Ölüdeniz’de Ne Yapılır? başlıklı yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 yorum