Isparta Kovada Gölü Milli Parkı

Kovada Gölü Milli Parkı, Isparta-Eğridir-Konya devlet karayolundan güney yönünde 23 kilometre uzaklıkta bulunan bir park. Doğa severlerin ziyaret etmeleri gereken parklar arasından yer alan Kovada Golü, Isparta’nın Eğirdir ilçesinde ziyaretçileri ağırlıyor.

Kovada Gölü’nün çevresinde arkeolojik açıdan önemli tarihi eserler bulunsa da, milli parkta bu tür bulgulara rastlanmamış. Ziyaretçileri Kovada Gölü’ne çeken en önemli şey, dağlar arasında yer alan yemyeşil bir alan ve temiz bir göl olması.

Gölün bazı kesimlerinde yer alan meyve bahçeleri ve diğer ağaç türleri, özellikle sonbaharda görülmesi gereken bir hale bürünüyor.

Bölge yer alan çeşitli bitki örtüsü ve ağaç türleri, onlarca çeşit hayvana ev sahipliği yapıyor. 153 adet kuş türünün yanı sıra; yaban keçisi, yaban domuzu, tavşan, ağaç sincabı, tilki, sansar ve porsuk gibi hayvanlar da göl çevresinin ev sahiplerinden. Bölgede Toros kökarı, sedir, meşe, çınar, çitlenbik, menengiç, defne, böğürtlen, ardıç ve akçakesme gibi çok çeşitli ağaç ve bitki örtüsü bulunuyor.

Kovada Gölü Milli Parkı’nda Neler Yapılır ? Aktiviteler

Isparta’nın Kovada Gölü, özellikle doğa severler için biçilmiş kaftan. Göl çevresinde yürüyüş veya tırmanış gibi aktiviteler yapılabiliyor. Bunların yanı sıra fotoğraf meraklıların birbirinden güzel kareler yakalamasına uygun bir ortam bulunuyor.

Kovada Gölü Milli Parkı’nda piknik yapmak isteyenler için hazırlanan piknik masaları da bulunuyor. Ayrıca kuş gözlem istasyonunu kullanarak, bölgede yer alan ortalama 150 adet kuş türünü de gözlemleyebilirsiniz.

Isparta Kovada Gölü Milli Parkı
Isparta Kovada Gölü Milli Parkı

 
Kovada Gölü Milli Parkı’nda Nerede Kalınır ? Konaklama

Kovada Gölü çevresinde konaklamak için bir tesis, pansiyon veya otel bulunmuyor. Burada konaklamak isteyen ziyaretçiler karavan konaklaması veya çadır konaklaması yapabiliyor. Göl çevresinde doğanın güzelliği içerisine kurulabilen çadırlar, ziyaretçilere güzel anlar yaşatıyor.

Kovada Gölü Milli Parkı Nerede ? Ulaşım

Kovada Gölü Milli Parkı; Eğirdir İlçesine 24 Km, Isparta İline 84 Km, Antalya’ya 180 Km uzaklıkta yer almaktadır. Parkında tam konumuna Google Maps üzerinden ulaşabilirsiniz.

Bölgedeki bir diğer önemli göl hakkında bilgi edinmek için Isparta Eğirdir Gölü Gezilecek Yerler başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 yorum