Didim Apollon Tapınağı

Didim Apollon Tapınağı, Aydın’ın Didim ilçesinde bulunur. Antik dünyanın en büyük 3.tapınağı olma unvanına sahiptir. Didim ilçesinin Yenihisar Köyü mevkiinde yer alan Apollon Tapınağı, Didim’de gezilecek yerler sıralamasında en üst sıralarda yer almaktadır.

Didim Apollon Tapınağı‘na 200 metre kadar kala arabanızı otoparka bırakarak, tarihi bölgeye giriş yapabiliyorsunuz. Tapınağın oldukça büyük, heybetli sütunlarının görüntüsü ziyaretçiler adeta büyülüyor.

Milattan önceki dönemlerde yaşayan insanlar, bu bölgede fal ve büyü gibi şeylere yoğun ilgi göstermişler. Özellikle Didim bölgesi, falcı ve büyücü kenti olarak tabir edilirmiş. Didim Apollon Tapınağı’nda bulunan Kehanet Avlusu, bu düşünceleri destekler nitelikte. Oldukça geniş bir alanı kaplayan Apollon Tapınağı Kehanet Avlusu’nda kahinlerin hünerlerini sergiledikleri söylenir. Apollon Tapınağı, Bilicilik Merkezidir.

Didyma Apollon tapınağı’nın ilginç özelliklerinden biri yapının çeşitli kesimlerinde duvarlara ve basamaklara kazılmış harflerdir. Bunların işlevine ilişkin çeşitli varsayımlar ortaya konulmuştur. Harfler üç değişik şekilde konmuştur. Özel isim kısaltmaları oldukları varsayılır ve bu yoldan ele alınarak, tapınağın inşaatına köle işçi veren kişilerin, parça başına ücret aldıkları için yaptıkları parçalara belli olsun diye isim kazıdıklarıdır. Bunlar toplanarak ödemeler yapılıyordu. Tapınağın son rütuş işleminde hepsi silinecekti ama ne var ki tapınak hiç bir zaman tamamlanamadı.

Didim Apollon Tapınağı
Didim Apollon Tapınağı

Apollon Tapınağı Ziyaret Günleri ve Saatleri

Didim Apollon Tapınağı, Didim plajlarından sonra en çok ziyaretçi çeken yerdir. Bu nedenle haftanın her günü ziyarete açıktır. Sabah 09:00’da ziyarete açılan Apollon Tapınağı’nın ziyarete kapanış saati 19:00’dır.

Didim Apollon Tapınağı Giriş Ücreti Ne Kadar ?

Didim Apollon Tapınağı’na girişlerde Müze Kart geçerlidir. Müze Kart sahipleri ücretsiz olarak giriş yapabilirler. Müze Kart sahibi olmayanların ise giriş ücreti olarak 18 TL ödemek durumundadır.

Didim Apollon Tapınağı’na Nasıl Gidilir ? Nerede ? Ulaşım

Apollon Tapınağı, Didim ilçe merkezinin kuzey tarafında yer almaktadır. Didim Otogarı ile Apollon Tapınağı arası, yaklaşık 3 kilometredir. Altınkum Plajı ile tapınak arasında da 4 kilometre mesafe bulunmaktadır. Apollon Tapınağı’nın yakınından geçen dolmuş hattı; hem Didim Otogarı’nın hem de Altınkum Plajı’nın bulunduğu yoldan geçmektedir. Bu minibüsleri kullanarak tapınağa ulaşım sağlayabilirsiniz.

Didim’de gezilecek yerler içeriğimize göz gezdirerek daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 yorum