DidimPlajları

Didim Plajları

Mavi bayraklı plajları ile Ege’nin gözde turizm merkezlerinden olan Didim, 53 kilometrelik bir alanı kaplayan sahil şeridi ile Didim plajları konusunda güzel kumsala ve koya sahip. Didim plajlarının en dikkat çekeni ve en ünlü olanı ise Altınkum (Ana) Plajı.

Didim Plajları

Altınkum Plajı’nın devamında bulunan koylarda sırasıyla 1. 2. ve 3. Plaj olarak isimlendirilen plajlar bulunuyor. 3. Plaj’ın bulunduğu koyda ise Türkiye’nin en büyük yat limanlarından birisi olan Didim Marina, bizleri karşılıyor. Didim plajları listesine, bu yazımızdan ulaşabilirsiniz. İşte karşınızda Didim plajları:

Didim Altınkum Plajı (Ana Plaj)

Altınkum Plajı, Didim’in en güzel turistik plajı olarak adlandırılmaktadır. Sadece Didim’in değil, Ege Bölgesi’nin en güzel plajlarından birisi olan Altınkum’un altın sarısı kumsalları ve turkuvaz mavisi denizi görülmeye değerdir.

Özellikle yaz tatili sezonunda Altınkum Plajı’nda boş yer bulmak bir hayli zordur. Plajın hemen sonunda uzunca bir yürüyüş yolu ve bu yolun hemen dibinde oteller, pansiyonlar, kafeler ve restoranlar bulunmaktadır.

Altınkum, sadece plajı ile değil gece hayatı ile de oldukça renklidir. Sahil şeridi boyunca uzanan mekanlar akşam saatlerinde yerli ve yabancı turistlerle dolmaktadır.

Didim Altınkum Plajı’nda Mayıs – Ekim ayları arasında güneşlenebilir, denize girebilir, dalış, yelken, sörf, su paraşütü ve su kayağı gibi deniz aktivitelerini gerçekleştirebilirsiniz.

Didim’de yer alan otel ve pansiyonların büyük bir kısmı Altınkum Plajı çevresinde bulunmaktadır. Altınkum yat limanından kalkan gezi tekneleri, tüm gün çevre koyları ve adaları dolaşmaktadır. Ayrıca günübirlik olarak Bodrum’u gezmek isteyenler için Altınkum-Bodrum arası feribot seferleri bulunmaktadır.

1.Plaj

1.Plaj, Didim Altınkum Ana Plajı’ndan 5 yıldızlı otellerin bulunduğu bölgeye doğru geçerken, Aytepe mevkisi olarak adlandırılan yerde 1.koydaki plajdır. Bu bölge, daha sakin bir plaja sahiptir. Amatör balıkçılıkla uğraşanlar, 1.Plaj’da keyifli vakit geçirebilirler. Bu bölgede plaj ve deniz tabanı taşlıdır.

2.Plaj

Didim Lunaparkı’nın hemen yanında kalan kısım, 2.Plaj olarak adlandırılmaktadır. Didim’in Yalı Caddesi üzerinde yer almaktadır. Genel olarak Didim’de ikamet eden ve Altınkum Plajı’nın kalabalıklığından kaçmak isteyenlerin olduğu bir plajdır.

3.plaj

Şehir merkezine 5 kilometre mesafede bulunan 3.Plaj, 250 metre uzunluğunda ve 30 metre genişliğindedir. 3.Plaj, 5 yıldızlı otellerin hemen yanı başında bulunmaktadır ve özellikle Didim Marina’nın faaliyet geçmesinden sonra yoğunlaşmaya başlayan bir yerdir. 3.Plaj, mavi bayraklı ve tertemiz bir suya sahiptir.

Didim Altınkum Plajı (Ana Plaj)
Didim Altınkum Plajı (Ana Plaj)

Manastır Koyu ve Plajı

Manastır Plajı’na gitmek için, 3.Plaj’ı geçtikten sonra patika bir yola sapılıyor. Plaj yoluna kadar takip edilen bu patika yol, ortalama 10-20 kilometre hızla 10-15 dakikada alınabiliyor. Kısa bir zorlu yolculuğun ardındansa masmavi, dalgalı ve sıcak bir deniz bizleri karşılıyor. Bu bölge Didim Manastır Koyu Sahili olarak biliniyor. Koydan beri Yunanistan’ın Farmakonisi ( Bulamaç ) ve Agathonisi ( Eşek ) adaları çıplak gözle seyredilebiliyor.

Didim Manastır Koyu Plajı
Didim Manastır Koyu Plajı

Akbük Plajı

Akbük Plajı, Didim’in en popüler plajlarından bir tanesidir. Didim Altınkum Plajı’nda sonra en çok tercih edilen 2.plaj burasıdır. Akbük, Didim şehir merkezine 23 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Ortalama 11 kilometrelik bir sahil şeridine sahip olan Akbük Plajı, mavi ve yeşilin bir arada buluştuğu bir yerdir. Plajın hemen dibinde ağaçların gölgesinde dinlenmenin tadı oldukça güzeldir. Akbük beldesinde oldukça fazla site bulunmaktadır ve ”Siteler Bölgesi” olarak da bilinmektedir. Plaj ve siteleri ayıran yol boyunca uzanan sahil şeridi, görülmeye değerdir. Didim plajlarından Akbük’ün tam konumuna Google Maps üzerinden ulaşabilirsiniz.

Didim Akbük Plajı
Didim Akbük Plajı

İlçedeki bütün turistik lokasyonlara Didim Gezilecek Yerler başlıklı yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 yorum